Lava cake przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lava cake

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
54 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

18 osób wydrukowało

Pobierz pdf

81 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

do podania:

50 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na muffinki smarujemy masłem oraz posypujemy mąką.

Lava cake - Krok 1

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku (najlepiej robić to na minimalnym ogniu). Mieszamy, aż powstanie gładka masa.

Lava cake - Krok 2

Krok 3

Jajka wbijamy do miski. Mieszamy je z cukrem oraz solą.

Lava cake - Krok 3

Krok 4

Dodajemy płynną czekoladę i ponownie mieszamy.

Lava cake - Krok 4

Krok 5

Powstałą masę przelewamy do foremki na muffinki. Pieczemy ok. 10 min. Z podanej porcji otrzymamy 3-4 babeczki.

Lava cake - Krok 5

Krok 6

Po wyjęciu z piekarnika przekładamy babeczki na talerze, posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy malinami.

Lava cake - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto z agrestem
czas przygotowania
105 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej