Składniki
100 gramów
50 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
do podania:
50 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę na muffinki smarujemy masłem oraz posypujemy mąką.
Krok 2
Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku (najlepiej robić to na minimalnym ogniu). Mieszamy, aż powstanie gładka masa.
Krok 3
Jajka wbijamy do miski. Mieszamy je z cukrem oraz solą.
Krok 4
Dodajemy płynną czekoladę i ponownie mieszamy.
Krok 5
Powstałą masę przelewamy do foremki na muffinki. Pieczemy ok. 10 min. Z podanej porcji otrzymamy 3-4 babeczki.
Krok 6
Po wyjęciu z piekarnika przekładamy babeczki na talerze, posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy malinami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej