Lava cake przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Lava cake

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

50 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

50 gramów

2 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

1 szczypta

do podania:

50 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Formę na muffinki smarujemy masłem oraz posypujemy mąką.

Lava cake - Krok 1

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku (najlepiej robić to na minimalnym ogniu). Mieszamy, aż powstanie gładka masa.

Lava cake - Krok 2

Krok 3

Jajka wbijamy do miski. Mieszamy je z cukrem oraz solą.

Lava cake - Krok 3

Krok 4

Dodajemy płynną czekoladę i ponownie mieszamy.

Lava cake - Krok 4

Krok 5

Powstałą masę przelewamy do foremki na muffinki. Pieczemy ok. 10 min. Z podanej porcji otrzymamy 3-4 babeczki.

Lava cake - Krok 5

Krok 6

Po wyjęciu z piekarnika przekładamy babeczki na talerze, posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy malinami.

Lava cake - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Lava cake - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej