
Składniki
100 gramów
50 gramów
2 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
1 szczypta
do podania:
50 gramów
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Formę na muffinki smarujemy masłem oraz posypujemy mąką.

Krok 2
Piekarnik nagrzewamy do 200°C. Czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w rondelku (najlepiej robić to na minimalnym ogniu). Mieszamy, aż powstanie gładka masa.

Krok 3
Jajka wbijamy do miski. Mieszamy je z cukrem oraz solą.

Krok 4
Dodajemy płynną czekoladę i ponownie mieszamy.

Krok 5
Powstałą masę przelewamy do foremki na muffinki. Pieczemy ok. 10 min. Z podanej porcji otrzymamy 3-4 babeczki.

Krok 6
Po wyjęciu z piekarnika przekładamy babeczki na talerze, posypujemy cukrem pudrem oraz dekorujemy malinami.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej