Przepisy na Muffinki czekoladowe

45 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (45)

Muffinki czekoladowe
ratingratingratingratingrating

213

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
Na widok muffinków czekoladowych trudno się nie uśmiechnąć. Babeczki to jednak nie tylko nienagan...
Czekoladowy fondant
ratingratingratingratingrating

140

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Babeczki czekoladowe
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Intensywny smak gorzkiej czekolady dominuje w płynnym, aksamitnym cieście, które tworzy babeczki...
Babeczki czekoladowe
ratingratingratingratingrating

84

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Babeczki czekoladowe są nie tylko pyszne, ale również proste do wykonania. Wystarczy zmieszać syp...
Czekoladowe babeczki
ratingratingratingratingrating

63

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Muffinki
ratingratingratingratingrating

54

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Muffinka to wypiek, do przygotowania którego nie używa się drożdży. Jej charakterystyczną, grudko...
Mini brownie
ratingratingratingratingrating

31

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Mufinki
ratingratingratingratingrating

23

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Pachnące czekoladą muffinki to doskonała propozycja, jeśli lubisz drobne, ale efektowne wypieki...
Czekoladowe babeczki z malinami
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Pachnące orzechami babeczki przygotowane z intensywnie czekoladowej masy i ukrytymi w środku słod...
Mufinki z czekoladą
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Muffinki z czekoladą
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Muffiny czekoladowe
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Muffiny to jedna z najbardziej popularnych i lubianych słodkich przekąsek. Różnorodność przepisów...
MUFFINKI CZEKOLADOWE
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Muffinki można przygotowywać na wiele sposobów. Na słodko, w formie wytrawnych przekąsek z dodatk...
Suflet Madeleine
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Muffiny kokosowe
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Babeczki czekoladowe
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Babeczki to wypieki niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, które zachwycają swoim smakiem or...
Czekoladowe Muffiny
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.

Ciekawostki i porady

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muffinki czekoladoweMuffinki czekoladowe

O tym, że czekolada idealnie nadaje się do wypieków raczej nie trzeba nikogo przekonywać. Dlatego można ją także śmiało polecić jako dodatek do muffinek i babeczek. Jeśli poszukujesz sposobów na upieczenie muffinek z użyciem gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady, na pewno znajdziesz tu odpowiedni przepis. Jednym z najpopularniejszych kakaowych wypieków jest brownie – intensywnie czekoladowe i wilgotne ciasto. Swoją charakterystyczną konsystencję zachowa również, jeśli upieczesz je w wersji mini. Muffinki brownie zyskają interesujący, słodko-słony smak, dzięki rozsmarowaniu na ich wierzchu karmelowego sosu i posypaniu prażonymi, solonymi orzeszkami ziemnymi. Słodkie, czekoladowe ciasto warto przełamać kwaskowatym, owocowym kremem, tak jak w cupcakes z kremem mascarpone. Krem do czekoladowo-kakaowych babeczek wykonasz, ucierając ser mascarpone z cukrem pudrem oraz sokiem z granatów, czyli tzw. grenadiną. Powstałą w ten sposób gładką, różową masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na wierzch babeczek. Sprawdzone i smaczne połączenie to czekolada i banany, wykorzystaj je więc także w swoich muffinkach. Pamiętaj, że do wypieków nadają się tylko bardzo dojrzałe, żółte banany z ciemnymi plamkami. Banana przed dodaniem do ciasta rozgnieć widelcem na jednolitą papkę. Smak tych owoców podkreśli dosypanie szczypty przypraw korzennych, np. cynamonu lub imbiru. Z kolei klasyczny francuski wypiek – czekoladowy fondant –  powinien zadowolić nawet największych wielbicieli czekolady. Fondant składa się z delikatnego ciasta z gorzką czekoladą, które swoją puszystość zawdzięcza ubitej na sztywno pianie z białek, a także z płynnego, czekoladowego środka. Jeśli nie przepadasz za słodyczami, koniecznie wypróbuj suflet czekoladowy z dodatkiem sera pleśniowego. Smak gorzkiej czekolady wspaniale komponuje się kremową, ostrą gorgonzolą i kawałkami gruszek w occie. Biała czekolada sprawdzi się jako polewa do delikatnych babeczek kokosowych. Masz ochotę na coś czekoladowego? Upiecz muffinki według jednego z naszych przepisów.