Muffinki czekoladowe

44 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (44)

Muffinki czekoladowe

198

łatwe

60 min.
Muffinki są bardzo popularnymi i prostymi w przygotowaniu wypiekami. Wystarczy tylko kilka prostych składników...
Czekoladowy fondant

121

łatwe

15 min.
Babeczki czekoladowe

49

łatwe

15 min.
Intensywny smak gorzkiej czekolady dominuje w płynnym, aksamitnym cieście, które tworzy babeczki. Podaje się je...
Babeczki czekoladowe

80

łatwe

15 min.
Babeczki czekoladowe są nie tylko pyszne, ale również proste do wykonania. Wystarczy zmieszać sypkie składniki z...
Czekoladowe babeczki

54

łatwe

20 min.
Muffinki

52

łatwe

15 min.
Muffinka to wypiek, do przygotowania którego nie używa się drożdży. Jej charakterystyczną, grudkowatą strukturę...
Mini brownie

27

łatwe

15 min.
Mufinki

20

łatwe

15 min.
Pachnące czekoladą muffinki to doskonała propozycja, jeśli lubisz drobne, ale efektowne wypieki. Przyrządzisz je...
Czekoladowe babeczki z malinami

5

średnie

15 min.
Pachnące orzechami babeczki przygotowane z intensywnie czekoladowej masy i ukrytymi w środku słodkimi malinami...
Mufinki z czekoladą

4

łatwe

30 min.
Muffinki z czekoladą

3

łatwe

30 min.
Muffiny czekoladowe

856

łatwe

60 min.
Muffiny to jedna z najbardziej popularnych i lubianych słodkich przekąsek. Różnorodność przepisów na tego rodzaj...
MUFFINKI CZEKOLADOWE

1

łatwe

30 min.
Muffinki można przygotowywać na wiele sposobów. Na słodko, w formie wytrawnych przekąsek z dodatkiem szynki i ko...
Suflet Madeleine

3

łatwe

60 min.
Muffinki czeko-wiśniowe

345

łatwe

30 min.
Muffiny kokosowe

1

łatwe

15 min.
Babeczki czekoladowe

1

łatwe

30 min.
Babeczki to wypieki niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu, które zachwycają swoim smakiem oraz zapachem. Są...
Czekoladowe Muffiny

(-)

łatwe

30 min.

Ciekawostki i porady

Grzyby to wyśmienity dodatek do różnych dań. Aby nie musieć, żegnać się z ich smakiem wraz z końcem jesieni, warto ususzyć cześć łupów z grzybobrania. Tylko, jak to zrobić?

Czytaj więcej

Sezon na paprykę w pełni! Trudno więc o lepszy moment na eksperymenty z tym warzywem w kuchni. Podpowiadamy, czym nafaszerować paprykę, aby zaskoczyć domowników i gości.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muffinki czekoladoweMuffinki czekoladowe

O tym, że czekolada idealnie nadaje się do wypieków raczej nie trzeba nikogo przekonywać. Dlatego można ją także śmiało polecić jako dodatek do muffinek i babeczek. Jeśli poszukujesz sposobów na upieczenie muffinek z użyciem gorzkiej, mlecznej lub białej czekolady, na pewno znajdziesz tu odpowiedni przepis. Jednym z najpopularniejszych kakaowych wypieków jest brownie – intensywnie czekoladowe i wilgotne ciasto. Swoją charakterystyczną konsystencję zachowa również, jeśli upieczesz je w wersji mini. Muffinki brownie zyskają interesujący, słodko-słony smak, dzięki rozsmarowaniu na ich wierzchu karmelowego sosu i posypaniu prażonymi, solonymi orzeszkami ziemnymi. Słodkie, czekoladowe ciasto warto przełamać kwaskowatym, owocowym kremem, tak jak w cupcakes z kremem mascarpone. Krem do czekoladowo-kakaowych babeczek wykonasz, ucierając ser mascarpone z cukrem pudrem oraz sokiem z granatów, czyli tzw. grenadiną. Powstałą w ten sposób gładką, różową masę przełóż do rękawa cukierniczego i wyciśnij na wierzch babeczek. Sprawdzone i smaczne połączenie to czekolada i banany, wykorzystaj je więc także w swoich muffinkach. Pamiętaj, że do wypieków nadają się tylko bardzo dojrzałe, żółte banany z ciemnymi plamkami. Banana przed dodaniem do ciasta rozgnieć widelcem na jednolitą papkę. Smak tych owoców podkreśli dosypanie szczypty przypraw korzennych, np. cynamonu lub imbiru. Z kolei klasyczny francuski wypiek – czekoladowy fondant –  powinien zadowolić nawet największych wielbicieli czekolady. Fondant składa się z delikatnego ciasta z gorzką czekoladą, które swoją puszystość zawdzięcza ubitej na sztywno pianie z białek, a także z płynnego, czekoladowego środka. Jeśli nie przepadasz za słodyczami, koniecznie wypróbuj suflet czekoladowy z dodatkiem sera pleśniowego. Smak gorzkiej czekolady wspaniale komponuje się kremową, ostrą gorgonzolą i kawałkami gruszek w occie. Biała czekolada sprawdzi się jako polewa do delikatnych babeczek kokosowych. Masz ochotę na coś czekoladowego? Upiecz muffinki według jednego z naszych przepisów.