MUFINY CZEKOLADOWE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MUFINY CZEKOLADOWE

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

4

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

50 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włączyć piekarnik na 180st.C z termoobiegiem lub 200st.C bez termoobiegu.

Krok 2

w misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche),a w drugiej kolejne cztery (mokre).Składniki mokre mieszamy tzw.,,trzepaczką" do połączenia składników.

Krok 3

Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę około2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).

Krok 4

Piec około 17-20minut (sprawdzić po około 15minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2minuty wyłączyć piekarnik).Upieczone muffinki wyłożyć na kratkę,aby szybko i elegancko wystygły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej