
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włączyć piekarnik na 180st.C z termoobiegiem lub 200st.C bez termoobiegu.
Krok 2
w misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche),a w drugiej kolejne cztery (mokre).Składniki mokre mieszamy tzw.,,trzepaczką" do połączenia składników.
Krok 3
Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę około2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).
Krok 4
Piec około 17-20minut (sprawdzić po około 15minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2minuty wyłączyć piekarnik).Upieczone muffinki wyłożyć na kratkę,aby szybko i elegancko wystygły.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej