MUFINY CZEKOLADOWE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MUFINY CZEKOLADOWE

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włączyć piekarnik na 180st.C z termoobiegiem lub 200st.C bez termoobiegu.

Krok 2

w misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche),a w drugiej kolejne cztery (mokre).Składniki mokre mieszamy tzw.,,trzepaczką" do połączenia składników.

Krok 3

Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę około2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).

Krok 4

Piec około 17-20minut (sprawdzić po około 15minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2minuty wyłączyć piekarnik).Upieczone muffinki wyłożyć na kratkę,aby szybko i elegancko wystygły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej