MUFINY CZEKOLADOWE przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

MUFINY CZEKOLADOWE

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

4

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

26 osób wydrukowało

Pobierz pdf

55 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włączyć piekarnik na 180st.C z termoobiegiem lub 200st.C bez termoobiegu.

Krok 2

w misce wymieszać pierwsze pięć składników (suche),a w drugiej kolejne cztery (mokre).Składniki mokre mieszamy tzw.,,trzepaczką" do połączenia składników.

Krok 3

Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę około2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).

Krok 4

Piec około 17-20minut (sprawdzić po około 15minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2minuty wyłączyć piekarnik).Upieczone muffinki wyłożyć na kratkę,aby szybko i elegancko wystygły.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • MUFINY CZEKOLADOWE - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej