Muffinki czekoladowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

213

728 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

3070 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4843 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

150 gramów

20 gramów

3 sztuki

150 mililitrów

380 gramów

2 łyżeczki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię, cukier i kakao rozpuść w rondelku i przestudź.

Krok 2

Jajka roztrzep z mlekiem, dodaj mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i ostudzoną zawartość rondelka.

Krok 3

Wszystko wymieszaj mikserem.

Krok 4

Papierowe foremki do muffinek wypełnij do połowy ciastem.

Krok 5

Piecz w 180 st. C około 20 minut.

Krok 6

Wystudzone muffinki polej rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą czekoladową.

Krok 7

Ten przepis możesz przygotować szybciej z naszymi Babeczkami nic do dodania.

22

Opinie o przepisie

  • Izabela Inglot

    Izabela Inglot

    dla mnie pyszne. Syn świetnie się bawił przy pieczeniu tych muffinek

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kasia Burkat

    Kasia Burkat

    Bardzo dobre :) polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marcin Bukmacher

    Marcin Bukmacher

    Bardzo dobre. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Ciura

    Marta Ciura

    Pyszne wyszly , ja bym tylko mniej cukru dodała :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata P...

    Agata P...

    super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Stawowczyk

    Monika Stawowczyk

    Super zrobiłam z tego przepisu waniliowe i są przepyszne.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ewelina Zakurzewska

    Ewelina Zakurzewska

    Super

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Iwona Zarzycka

    Iwona Zarzycka

    Super.I szybkie.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartek Różycki

    Bartek Różycki

    Czy w każdym przepisie jest KASIA?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Bartek Różycki

    Bartek Różycki

    :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Monika Płecha

    Monika Płecha

    robię ję

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Anna eM

    Anna eM

    bardzo dobre wyszly. ;) wychodzi mi zawsze 20 babek. lekkie miekkie puszyste. :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Sylwia Pawleta

    Sylwia Pawleta

    Takie sobie...

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kacper Karpik Malinowski

    Kacper Karpik Malinowski

    Babeczki takie sobie trzeba dodać trochę mleka

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Wiktoria Ryszka

    Wiktoria Ryszka

    Ile porcji wychodzi bo chcę piec a nie wiem ile wychodzi??

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ala Borkowska

    Ala Borkowska

    Najlepsze!:^

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mateusz Marek Gnielka

    Mateusz Marek Gnielka

    mniam i nawet nie zakalec nie umiesz piec fajne smakowite i nie wiem czy to wyjdzie jeszcze lepsze niż teraz

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Oliwia Konieczna

    Oliwia Konieczna

    Wyszły mi barszo bobrze i pysznie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuza Gawłowska

    Zuza Gawłowska

    Ile porcji wychodzi z tego przepisu? :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Grabowska

    Beata Grabowska

    a u mnie nie zakalec ☺ wyszły pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Dorota Bieniek

    Dorota Bieniek

    wyszły przepyszne ::) dziękuję za super przepis napewno będę wracać do niego wiele razy :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Adrian Konieczny

    Adrian Konieczny

    Zakalec!!! NIE POLECAM (gówno)

    Odpowiedz Odpowiedz

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muffinki czekoladoweMuffinki czekoladowe

Muffinki są bardzo popularnymi i prostymi w przygotowaniu wypiekami. Wystarczy tylko kilka prostych składników. Poza tym muffinki da się przygotować na wiele różnych sposobów i z dowolnymi dodatkami – od wanilii po oliwki. Jedną z najpopularniejszych wersji są muffinki czekoladowe. Do ich przygotowania wykorzystasz jajka, mąkę, kostkę do pieczenia, cukier i mleko. Czekoladowego smaku nada babeczkom dobrej jakości kakao. Tłuszcz rozpuść w rondelku i wymieszaj z kakao oraz cukrem, a następnie odstaw całość do przestudzenia. Za pomocą miksera roztrzep jajka z mlekiem, dodaj rozpuszczoną masę kakaową, a na końcu mąkę z proszkiem. Tak powstałym ciastem wypełnij papierowe papilotki, umieszczone w blaszce do pieczenia muffinek. Upieczone i wystudzone babeczki udekoruj rozpuszczoną polewą czekoladową, tworząc fantazyjne wzory, np. kratkę. Muffinki najlepiej będą smakować ze szklanką mleka lub filiżanką herbaty. Przekonaj się, jak łatwo i szybko da się upiec pyszne muffinki czekoladowe. Do dzieła!