Muffinki waniliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki waniliowe

Autor: Kinga Kania

ratingratingratingratingrating

13

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

94 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 szklanki

3 opakowania

1 łyżka

3 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielnie wymieszaj suche i mokre składniki.

Krok 2

Połącz je razem i wymieszaj.

Krok 3

Wlej masę do przygotowanych wcześniej foremek

Krok 4

Piecz przez 20 minut w 200 stopniach

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej