Muffinki waniliowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki waniliowe

Autor: Kinga Kania

ratingratingratingratingrating

12

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

92 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

109 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

3 szklanki

3 opakowania

1 łyżka

3 szklanki

1 szklanka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielnie wymieszaj suche i mokre składniki.

Krok 2

Połącz je razem i wymieszaj.

Krok 3

Wlej masę do przygotowanych wcześniej foremek

Krok 4

Piecz przez 20 minut w 200 stopniach

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki waniliowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej