Sakiewki ze szpinakiem

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

8

120 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

157 osób wydrukowało

Pobierz pdf

207 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

250 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę, sól, Kasię, proszek do pieczenia i żółtka wymieszaj mikserem w misce.

Krok 2

Ciasto przełóż na stół i szybko zagnieć.

Krok 3

Zawiń w folię i odłóż na 30 minut do lodówki.

Krok 4

Umyty szpinak posiekaj i przesmaż na łyżce Kasi.

Krok 5

Gdy woda odparuje, wymieszaj z serem feta.

Krok 6

Schłodzone ciasto rozwałkuj na placek grubości kilku milimetrów.

Krok 7

Z ciasta wycinaj obręczą kółka o średnicy 8 cm.

Krok 8

Na krążkach ciasta kładź po łyżce farszu i sklejaj trzema palcami w sakiewki.

Krok 9

Sakiewki ułóż na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmaruj roztrzepanym jajkiem i piecz w 180 st. C około 20 minut.

1

Opinie o przepisie

  • jefrey70

    jefrey70

    do szpinaku jedno jajko. w piecu się ładnie zwiąże

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sakiewki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sakiewki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sakiewki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sakiewki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sakiewki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sakiewki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sakiewki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej