Muffinki pomarańczowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki pomarańczowe

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

75 gramów

250 gramów

25 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

60 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztopić i ostudzić. Do masła dodać roztrzepane jajko, mleko i sok pomarańczowy.

Krok 2

W drugiej misce zmieszać mąkę, skórkę pomarańczową, migdały, sodę, proszek do pieczenia i cukier.

Krok 3

Zawartość obu misek połączyć ze sobą, ale niezbyt dokładnie- dosłownie parę razy zamieszać łyżką- ma zostać dużo grudek- wtedy muffinki ładniej wyrosną i będą smaczniejsze.

Krok 4

Przygotować formę do pieczenia muffinek: w każde wgłębienie włożyć papilotkę, lub posmarować tłuszczem.

Krok 5

Każde wgłębienie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Krok 6

Czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej rysować na żółtych m&m's paski i oczka. Za pomocą czekolady przykleić płatki migdałowe- jako skrzydełka. Gotowe pszczółki przyklejać za pomocą czekolady do upieczonych i ostudzonych muffinek.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Orangoffee pie
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej