Muffinki pomarańczowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Muffinki pomarańczowe

Autor: Koper

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

75 gramów

250 gramów

25 gramów

1 łyżeczka

2 łyżeczki

60 gramów

2 łyżki

100 mililitrów

100 mililitrów

1 sztuka

10 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło roztopić i ostudzić. Do masła dodać roztrzepane jajko, mleko i sok pomarańczowy.

Krok 4

Przygotować formę do pieczenia muffinek: w każde wgłębienie włożyć papilotkę, lub posmarować tłuszczem.

Krok 6

Czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej rysować na żółtych m&m’s paski i oczka. Za pomocą czekolady przykleić płatki migdałowe- jako skrzydełka. Gotowe pszczółki przyklejać za pomocą czekolady do upieczonych i ostudzonych muffinek.

Krok 2

W drugiej misce zmieszać mąkę, skórkę pomarańczową, migdały, sodę, proszek do pieczenia i cukier.

Krok 3

Zawartość obu misek połączyć ze sobą, ale niezbyt dokładnie- dosłownie parę razy zamieszać łyżką- ma zostać dużo grudek- wtedy muffinki ładniej wyrosną i będą smaczniejsze.

Krok 5

Każde wgłębienie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki pomarańczowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej