
Składniki
75 gramów
250 gramów
25 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
60 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
100 mililitrów
1 sztuka
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztopić i ostudzić. Do masła dodać roztrzepane jajko, mleko i sok pomarańczowy.
Krok 2
W drugiej misce zmieszać mąkę, skórkę pomarańczową, migdały, sodę, proszek do pieczenia i cukier.
Krok 3
Zawartość obu misek połączyć ze sobą, ale niezbyt dokładnie- dosłownie parę razy zamieszać łyżką- ma zostać dużo grudek- wtedy muffinki ładniej wyrosną i będą smaczniejsze.
Krok 4
Przygotować formę do pieczenia muffinek: w każde wgłębienie włożyć papilotkę, lub posmarować tłuszczem.
Krok 5
Każde wgłębienie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 6
Czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej rysować na żółtych m&m's paski i oczka. Za pomocą czekolady przykleić płatki migdałowe- jako skrzydełka. Gotowe pszczółki przyklejać za pomocą czekolady do upieczonych i ostudzonych muffinek.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej