
Składniki
75 gramów
250 gramów
25 gramów
1 łyżeczka
2 łyżeczki
60 gramów
2 łyżki
100 mililitrów
100 mililitrów
1 sztuka
10 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło roztopić i ostudzić. Do masła dodać roztrzepane jajko, mleko i sok pomarańczowy.
Krok 2
W drugiej misce zmieszać mąkę, skórkę pomarańczową, migdały, sodę, proszek do pieczenia i cukier.
Krok 3
Zawartość obu misek połączyć ze sobą, ale niezbyt dokładnie- dosłownie parę razy zamieszać łyżką- ma zostać dużo grudek- wtedy muffinki ładniej wyrosną i będą smaczniejsze.
Krok 4
Przygotować formę do pieczenia muffinek: w każde wgłębienie włożyć papilotkę, lub posmarować tłuszczem.
Krok 5
Każde wgłębienie wypełnić ciastem do 2/3 wysokości. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Krok 6
Czekoladą roztopioną w kąpieli wodnej rysować na żółtych m&m's paski i oczka. Za pomocą czekolady przykleić płatki migdałowe- jako skrzydełka. Gotowe pszczółki przyklejać za pomocą czekolady do upieczonych i ostudzonych muffinek.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej