Mufiny czekoladowe. przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Mufiny czekoladowe.

Autor: Natalia

ratingratingratingratingrating

2

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Włączyć piekarnik na 180 stopni C.a z termoobiegiem lub 200 stopni C. bez termoobiegu. W misce wymieszać pierwsze pięć składników(suche),w drugiej wymieszać kolejne cztery(mokre).Składniki suche mieszamy łyżką,a składniki mokre tzw.,,trzepaczką".

Krok 2

Następnie połączyć mokre z suchymi. Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę do około 2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).

Krok 3

Piec około 17-20minut(sprawdzić po około 15 minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2 minuty wyłączyc piekarnik).Upieczone muffinki wyłożyć na kratkę ,aby szybko i elegancko wystygły. Smacznego!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Mufiny czekoladowe. - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej