
Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Włączyć piekarnik na 180 stopni C.a z termoobiegiem lub 200 stopni C. bez termoobiegu. W misce wymieszać pierwsze pięć składników(suche),w drugiej wymieszać kolejne cztery(mokre).Składniki suche mieszamy łyżką,a składniki mokre tzw.,,trzepaczką".
Krok 2
Następnie połączyć mokre z suchymi. Do papierowych foremek (tzw.papilotek) nakładać masę do około 2/3 ich wysokości (wychodzi 20 muffinek).
Krok 3
Piec około 17-20minut(sprawdzić po około 15 minutach wykałaczką-jeśli po wbiciu w ciacho pozostaje sucha,to za 2 minuty wyłączyc piekarnik).Upieczone muffinki wyłożyć na kratkę ,aby szybko i elegancko wystygły. Smacznego!!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej