Babka marmurkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka marmurkowa

Autor: Beata Kwiatkowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

250 gramów

4 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wode z olejem, pudrem cukrem i skorka z cytryny.

Krok 2

Ubij z bialek piane, odstaw

Krok 3

Zoltka i make z proszkiem do pieczenia dodaj do mieszanki z kroku 1,

Krok 4

Do zmiksowanego ciasta, dodaj ubite bialko, wymieszaj

Krok 5

3/4 ciasta wylej do podluznej foremki wysmarowanej tluszczem

Krok 6

Do pzostalej 1/4 ciasta dodaj kakao, wymieszaj, dodaj do foremki z jasnym ciastem (polewaj srodkiem), piecz w nagrzanym piekarniku ok. 50 min, na 180 stopni, termobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Sałatka z porów
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej