
Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
250 gramów
4 sztuki
1 sztuka
250 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wode z olejem, pudrem cukrem i skorka z cytryny.
Krok 2
Ubij z bialek piane, odstaw
Krok 3
Zoltka i make z proszkiem do pieczenia dodaj do mieszanki z kroku 1,
Krok 4
Do zmiksowanego ciasta, dodaj ubite bialko, wymieszaj
Krok 5
3/4 ciasta wylej do podluznej foremki wysmarowanej tluszczem
Krok 6
Do pzostalej 1/4 ciasta dodaj kakao, wymieszaj, dodaj do foremki z jasnym ciastem (polewaj srodkiem), piecz w nagrzanym piekarniku ok. 50 min, na 180 stopni, termobieg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























