Babka marmurkowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babka marmurkowa

Autor: Beata Kwiatkowska

ratingratingratingratingrating

2

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

29 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

250 gramów

4 sztuki

1 sztuka

250 gramów

1 opakowanie

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj wode z olejem, pudrem cukrem i skorka z cytryny.

Krok 2

Ubij z bialek piane, odstaw

Krok 3

Zoltka i make z proszkiem do pieczenia dodaj do mieszanki z kroku 1,

Krok 4

Do zmiksowanego ciasta, dodaj ubite bialko, wymieszaj

Krok 5

3/4 ciasta wylej do podluznej foremki wysmarowanej tluszczem

Krok 6

Do pzostalej 1/4 ciasta dodaj kakao, wymieszaj, dodaj do foremki z jasnym ciastem (polewaj srodkiem), piecz w nagrzanym piekarniku ok. 50 min, na 180 stopni, termobieg.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babka marmurkowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
tartaletki z budyniem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej