
Składniki
0.5 szklanki
0.5 szklanki
250 gramów
4 sztuki
1 sztuka
250 gramów
1 opakowanie
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj wode z olejem, pudrem cukrem i skorka z cytryny.
Krok 2
Ubij z bialek piane, odstaw
Krok 3
Zoltka i make z proszkiem do pieczenia dodaj do mieszanki z kroku 1,
Krok 4
Do zmiksowanego ciasta, dodaj ubite bialko, wymieszaj
Krok 5
3/4 ciasta wylej do podluznej foremki wysmarowanej tluszczem
Krok 6
Do pzostalej 1/4 ciasta dodaj kakao, wymieszaj, dodaj do foremki z jasnym ciastem (polewaj srodkiem), piecz w nagrzanym piekarniku ok. 50 min, na 180 stopni, termobieg.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej