Przepisy na Ciasta czekoladowe

242 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (242)

Biały puch
ratingratingratingratingrating

5815

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Słodkie i efektownie prezentujące się ciasto bez pieczenia? Przekonaj się, że to możliwe i przygo...
Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1153

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Lubisz domowe słodycze? Jeśli tak, koniecznie przygotuj ciasto mleczną kanapkę, czyli wariację na...
Ciasto z musem czekoladowym
ratingratingratingratingrating

1197

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto z musem czekoladowym to efektowna propozycja na deser bez pieczenia. Jego podstawę stanowi...
Sernik czekoladowy
ratingratingratingratingrating

755

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Sernik czekoladowy to uniwersalna propozycja, która sprawdzi się zarówno w trakcie świątecznych u...
Ciasto Bounty
ratingratingratingratingrating

996

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Wiele ciast inspirowanych jest popularnymi sklepowymi słodyczami. Ciasto „Bounty” to wypiek nawią...
Wuzetka (ciasto WZ)
ratingratingratingratingrating

452

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Wuzetka to klasyczny wypiek, znany niemal w całej Polsce, jednak powstał on w wyniku konkursu na...
Murzynek
ratingratingratingratingrating

422

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Murzynek to ciasto czekoladowe, które nie może się nie udać. Jest dziecinnie proste w przygotowan...
Ciasto czekoladowe z musem cytrynowym
ratingratingratingratingrating

337

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Czekolada i cytryna to połączenie wręcz idealne. Przekonaj się o tym, przygotowując kremowe ciast...
Brownie z kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

221

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tym, co wyróżnia brownie wśród innych wypieków jest jego intensywnie czekoladowy smak oraz wilgot...
Tarta czekoladowa z truskawkami bez pieczenia
ratingratingratingratingrating

128

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Ta słodka przekąska jest doskonałą alternatywą dla ciast pieczonych. Wypróbuj przepis na tartę cz...
Blok czekoladowy z bakaliami
ratingratingratingratingrating

245

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Blok czekoladowy to słodka masa z mleka w proszku i kakao. Ma zwartą konsystencję, a smaku nadają...
Ciasto mieszane łyżką
ratingratingratingratingrating

259

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto mieszane łyżką jest nie tylko smaczne, ale i niezwykle proste – jak sugeruje nazwa, do jeg...
Brownie krówkowo-czekoladowe
ratingratingratingratingrating

210

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Puszyste na zewnątrz, a wilgotne w środku – takie właśnie jest brownie z kajmakiem i gorzką czeko...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

179

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto czekoladowe z bananami na pierwszy rzut oka przypomina klasyczną wuzetkę. Dwa kakaowe bisz...
Ciasto jogurtowe z truskawkami
ratingratingratingratingrating

193

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Ciasta jogurtowe to kategoria wypieków bardzo prostych w przygotowaniu. Można przyrządzać je na w...
Blok z lentilkami
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Blok czekoladowy przygotowuje się z mleka w proszku, który wraz z kakao i cukrem nadaje masie bar...
Kremowe tymbaliki z czekoladą
ratingratingratingratingrating

138

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Kremowe tymbaliki z czekoladą to bardzo ciekawy deser, będący słodką odmianą dobrze znanej wytraw...
Brownie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

167

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Czekoladowe brownie to prawdziwa gratka dla smakoszy ciast o intensywnym smaku czekolady. Aby wys...
Ciasto eden
ratingratingratingratingrating

187

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Nawiązująca do raju nazwa tego wypieku nie wzięła się znikąd – intensywnie czekoladowe ciasto z k...
Donaty bez drożdży
ratingratingratingratingrating

126

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Na takie słodkości jest czas nie tylko w karnawale! I nie musisz koniecznie smażyć ich w głębokim...
Ciasto czekoladowe Brownie
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Proponowany przepis to idealny sposób na wykwintny deser podawany podczas przyjęcia. Brownie jest...
Brownie z tiramisu
ratingratingratingratingrating

124

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Ciasto czekoladowe
ratingratingratingratingrating

79

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Smaczne ciasto czekoladowe powinno rozpływać się w ustach i mieć intensywnie czekoladowy smak. Se...
Ciasto podwójnie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

68

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto podwójnie czekoladowe jest doskonałe nie tylko dla fanów czekolady. Może być podawane na d...
Ciasto czekoladowe z wiśniami
ratingratingratingratingrating

71

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto z tego przepisu to doskonała propozycja dla każdego, kto lubi intensywnie czekoladowy smak...
Bezglutenowe brownie
ratingratingratingratingrating

133

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Mąka pszenna to podstawa większości ciast. Czy to jednak oznacza, że bez niej żadne z nich się ni...
Tarta czekoladowa
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tarta czekoladowa to uniwersalna propozycja na ciasto. Przygotujesz ją z zaledwie kilku składnikó...
Ciasto czekoladowe z gruszką
ratingratingratingratingrating

80

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto czekoladowe z gruszkami jest pyszne, wilgotne i puszyste. To hit jesiennego sezonu. Robi s...
Ciasto straciatella
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Choć najczęściej stracciatella kojarzona jest z waniliowymi lodami oprószonymi kawałkami czekolad...
Ciasto kawowo-czekoladowe
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wypróbuj przepis na intensywne w smaku kawowo-czekoladowe ciasto i przekonaj się, jak łatwo możes...

Ciekawostki i porady

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta czekoladoweCiasta czekoladowe

Trudno oprzeć się czekoladzie. Nic dziwnego, że tak bardzo popularne są ciasta i ciastka z jej dodatkiem. Najczęściej używa się jej do przygotowania kremów, polew oraz nadzienia. Posłuży Ci także jako dodatek do wielu smacznych deserów. Na początek: biszkoptów. Zazwyczaj przygotowuje się je z mąki, utartych z cukrem jajek i margaryny. Taką masę biszkoptową z łatwością możesz urozmaicić wybranymi dodatkami. Wystarczy do jej części dołączyć kakao, a następnie warstwowo ułożyć całość w brytfance i upiec. Dzięki temu uzyskasz dwukolorowy biszkopt, który możesz podać z lukrem lub polewą czekoladową. Poza tym to także dobra baza dla stworzenia tortu. Wymaga jedynie uzupełnienia ulubionym kremem. Jeśli chcesz, by był w pełni czekoladowy, przyrządź go z dowolnego rodzaju czekolady oraz słodkiej śmietanki. Tort podawaj oprószony wiórkami kokosowymi i czekoladowymi. Aby zrobić te drugie, wystarczy zetrzeć kostki czekolady na tarce. Najpopularniejszym i najbardziej charakterystycznym ciastem czekoladowym jest brownie. Powinno się w nim znaleźć dużo kakao oraz czekolady. Gotowe ciasto musi mieć zwartą strukturę i być wilgotne w środku. Możesz podawać je z bitą śmietaną, polewą czekoladową, kwaskowatymi lodami oraz różnymi owocami, np. malinami, jagodami, porzeczkami, truskawkami. Czekolada świetnie sprawdzi się również jako dodatek do masy serowej w sernikach. Postępuj z nią podobnie, jak w przypadku dwukolorowych biszkoptów. Część masy serowej wzbogać o kakao oraz cukier. Ewentualnie po prostu pokrusz lub zetrzyj czekoladę i dodaj ją do sernika. Daj się skusić i wybierz swój ulubiony przepis na ciasto czekoladowe. Ciasto mozaikowe, placek czekoladowy z gruszką, brownie z kaszy jaglanej z orzechami włoskimi, świąteczny tort czekoladowy Rudolf, tort Sacher, ciasto czekoladowe z pianką cytrynowo-imbirową, murzynek ze śliwkami – to tylko kilka z naszych pysznych propozycji na czekoladowe słodkości. Który z nich stanie się Twoim ulubionym? Wypróbuj je i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.