Ciasta czekoladowe | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Ciasta czekoladowe

30 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (30)

Biały puch
ratingratingratingratingrating

5940

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Czy to pierwszy w tym roku śnieg? Nie, to ciasto biały puch, które prezentuje się znakomicie niez...
Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1187

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto kanapka, którą z powodzeniem podacie w porze deseru. Słodkie ciasto mleczna kanapka „Milky Wa...
Ciasto z musem czekoladowym
ratingratingratingratingrating

1218

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Dziś w deserowym menu mamy propozycję dla miłośników intensywnych, czekoladowych smaków. Połączen...
Sernik czekoladowy
ratingratingratingratingrating

766

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Lubicie gotować, ale do tej pory specjalizowaliście się w potrawach wytrawnych? W końcu przyszedł...
Ciasto Bounty
ratingratingratingratingrating

1034

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
120 min.
Placek Bounty to domowy sposób na odtworzenie smaku popularnego łakocia. Co skrywa się pod grubą...
Wuzetka (ciasto WZ)
ratingratingratingratingrating

470

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ponadczasowy deser. Ciasto WZ z ciemnym, kakaowym biszkoptem i bitą śmietaną, które miało stać si...
Murzynek
ratingratingratingratingrating

463

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Na wystawach licznych cukierni i kawiarnianych ladach wzrok przyciągają różnorodne wersje brownie...
Brownie z kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

242

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Kasza jaglana jeszcze do niedawna kojarzona była raczej z potrawami wytrawnymi, przygotowywanymi...
Ciasto mieszane łyżką
ratingratingratingratingrating

277

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Być może nazwa tego ciasta mieszanego łyżką nie brzmi tak wykwintnie, jak chociażby sernik wiedeń...
Brownie krówkowo-czekoladowe
ratingratingratingratingrating

223

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Już samo hasło „brownie” wywołuje u niejednego smakosza prawdziwą ekscytację. Gdy do tego dorzuci...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

200

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Banany i czekolada to niezwykle zgrany duet. Często łączycie je pod postacią koktajli i musów? Ko...
Brownie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

179

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Brownie jest ciastem kojarzonym przede wszystkim z kuchnią amerykańską. Zapewne znacie je z filmó...
Donaty bez drożdży
ratingratingratingratingrating

137

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Donaty nieodłącznie kojarzone są z kuchnią amerykańską, w której królują nieprzerwanie od wielu j...
Bezglutenowe brownie
ratingratingratingratingrating

153

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bezglutenowe desery szturmem zdobyły polską kuchnię. Znajdziecie mnóstwo propozycji na ciasta, w...
Tarta czekoladowa
ratingratingratingratingrating

155

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Nie ma co tu kryć, czekolada to składnik, po który sięga prawdopodobnie większość kucharzy, stoją...
Ciasto czekoladowe z gruszką
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto o cudownym, głębokim aromacie kakao i gorzkiej czekolady dla niektórych łasuchów byłoby pe...
Murzynek z powidłami
ratingratingratingratingrating

50

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Oto ciasto, do którego wiele osób podchodzi z ogromnym sentymentem. Prosty do zrobienia smakołyk...
Murzynek z kremem
ratingratingratingratingrating

36

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przejdźcie na słodką stronę mocy. Przepis na murzynka z kremem powinien znaleźć się w każdej kuch...
Murzynek na zsiadłym mleku
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Często stajemy przed pytaniem, jakie ciasto przygotować, aby było łatwe, szybkie i przede wszystk...
Brownie z fasoli
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Ciasta, w których główną rolę grają nieoczywiste składniki, jakiś czas temu szturmem zdobyły nasz...
Brownie z buraka
ratingratingratingratingrating

2

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Brownie z buraka już dla coraz mniejszej liczby osób brzmi zagadkowo. Słodkie wypieki z warzywami...
Fondant czekoladowy z nutą chili
ratingratingratingratingrating

7

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Ciasto intensywnie czekoladowe z nutą chili, które skrywa płynne wnętrze. Marzenie każdego miłośn...
Korzenne i wegańskie ciasto czekoladowe a’la Brownie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Intensywnie czekoladowe ciasto a’la brownie pachnące korzennymi przyprawami: cynamonem, imbirem i...
trufle
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Brownie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Murzynek Honoraty
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.

Ciekawostki i porady

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta czekoladoweCiasta czekoladowe

Trudno oprzeć się czekoladzie. Nic dziwnego, że tak bardzo popularne są ciasta i ciastka z jej dodatkiem. Najczęściej używa się jej do przygotowania kremów, polew oraz nadzienia. Posłuży Ci także jako dodatek do wielu smacznych deserów. Na początek: biszkoptów. Zazwyczaj przygotowuje się je z mąki, utartych z cukrem jajek i margaryny. Taką masę biszkoptową z łatwością możesz urozmaicić wybranymi dodatkami. Wystarczy do jej części dołączyć kakao, a następnie warstwowo ułożyć całość w brytfance i upiec. Dzięki temu uzyskasz dwukolorowy biszkopt, który możesz podać z lukrem lub polewą czekoladową. Poza tym to także dobra baza dla stworzenia tortu. Wymaga jedynie uzupełnienia ulubionym kremem. Jeśli chcesz, by był w pełni czekoladowy, przyrządź go z dowolnego rodzaju czekolady oraz słodkiej śmietanki. Tort podawaj oprószony wiórkami kokosowymi i czekoladowymi. Aby zrobić te drugie, wystarczy zetrzeć kostki czekolady na tarce. Najpopularniejszym i najbardziej charakterystycznym ciastem czekoladowym jest brownie. Powinno się w nim znaleźć dużo kakao oraz czekolady. Gotowe ciasto musi mieć zwartą strukturę i być wilgotne w środku. Możesz podawać je z bitą śmietaną, polewą czekoladową, kwaskowatymi lodami oraz różnymi owocami, np. malinami, jagodami, porzeczkami, truskawkami. Czekolada świetnie sprawdzi się również jako dodatek do masy serowej w sernikach. Postępuj z nią podobnie, jak w przypadku dwukolorowych biszkoptów. Część masy serowej wzbogać o kakao oraz cukier. Ewentualnie po prostu pokrusz lub zetrzyj czekoladę i dodaj ją do sernika. Daj się skusić i wybierz swój ulubiony przepis na ciasto czekoladowe. Ciasto mozaikowe, placek czekoladowy z gruszką, brownie z kaszy jaglanej z orzechami włoskimi, świąteczny tort czekoladowy Rudolf, tort Sacher, ciasto czekoladowe z pianką cytrynowo-imbirową, murzynek ze śliwkami – to tylko kilka z naszych pysznych propozycji na czekoladowe słodkości. Który z nich stanie się Twoim ulubionym? Wypróbuj je i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.