Przepisy na Ciasta czekoladowe

48 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (48)

Biały puch
ratingratingratingratingrating

5827

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Czy to pierwszy w tym roku śnieg? Nie, to ciasto biały puch, które prezentuje się znakomicie niez...
Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1158

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto kanapka, którą z powodzeniem podacie w porze deseru. Słodkie ciasto mleczna kanapka o efektow...
Ciasto z musem czekoladowym
ratingratingratingratingrating

1201

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Dziś w deserowym menu mamy propozycję dla miłośników intensywnych, czekoladowych smaków. Połączen...
Sernik czekoladowy
ratingratingratingratingrating

756

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Lubicie gotować, ale do tej pory specjalizowaliście się w potrawach wytrawnych? W końcu przyszedł...
Ciasto Bounty
ratingratingratingratingrating

999

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Co skrywa się pod grubą warstwą polewy czekoladowej? Kokosowy krem, który momentalnie pozwoli prz...
Wuzetka (ciasto WZ)
ratingratingratingratingrating

453

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ponadczasowy deser. Ciasto WZ z ciemnym, kakaowym biszkoptem i bitą śmietaną, które miało stać si...
Murzynek
ratingratingratingratingrating

427

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Na wystawach licznych cukierni i kawiarnianych ladach wzrok przyciągają różnorodne wersje brownie...
Brownie z kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

222

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Kasza jaglana jeszcze do niedawna kojarzona była raczej z potrawami wytrawnymi, przygotowywanymi...
Blok czekoladowy z bakaliami
ratingratingratingratingrating

245

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Blok czekoladowy to słodka masa z mleka w proszku i kakao. Ma zwartą konsystencję, a smaku nadają...
Ciasto mieszane łyżką
ratingratingratingratingrating

261

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto mieszane łyżką jest nie tylko smaczne, ale i niezwykle proste – jak sugeruje nazwa, do jeg...
Brownie krówkowo-czekoladowe
ratingratingratingratingrating

211

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Puszyste na zewnątrz, a wilgotne w środku – takie właśnie jest brownie z kajmakiem i gorzką czeko...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Banany i czekolada to niezwykle zgrany duet. Często łączycie je pod postacią koktajli i musów? Ko...
Blok z lentilkami
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Blok czekoladowy przygotowuje się z mleka w proszku, który wraz z kakao i cukrem nadaje masie bar...
Brownie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

167

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Brownie jest ciastem kojarzonym przede wszystkim z kuchnią amerykańską. Zapewne znacie je z filmó...
Donaty bez drożdży
ratingratingratingratingrating

127

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Donaty nieodłącznie kojarzone są z kuchnią amerykańską, w której królują nieprzerwanie od wielu j...
Ciasto czekoladowe Brownie
ratingratingratingratingrating

58

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Proponowany przepis to idealny sposób na wykwintny deser podawany podczas przyjęcia. Brownie jest...
Ciasto podwójnie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

69

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto podwójnie czekoladowe jest doskonałe nie tylko dla fanów czekolady. Może być podawane na d...
Ciasto czekoladowe z wiśniami
ratingratingratingratingrating

71

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto z tego przepisu to doskonała propozycja dla każdego, kto lubi intensywnie czekoladowy smak...
Bezglutenowe brownie
ratingratingratingratingrating

137

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bezglutenowe desery szturmem zdobyły polską kuchnię. Znajdziecie mnóstwo propozycji na ciasta, w...
Tarta czekoladowa
ratingratingratingratingrating

33

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
80 min.
Nie ma co tu kryć, czekolada to składnik, po który sięga prawdopodobnie większość kucharzy, stoją...
Ciasto czekoladowe z gruszką
ratingratingratingratingrating

80

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto o cudownym, głębokim aromacie kakao i gorzkiej czekolady dla niektórych łasuchów byłoby pe...
Murzynek z powidłami
ratingratingratingratingrating

38

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Oto ciasto, do którego wiele osób podchodzi z ogromnym sentymentem. Prosty do zrobienia smakołyk...
Murzynek z kremem
ratingratingratingratingrating

24

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Przejdźcie na słodką stronę mocy. Przepis na murzynka z kremem powinien znaleźć się w każdej kuch...
Murzynek na zsiadłym mleku
ratingratingratingratingrating

5

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Często stajemy przed pytaniem, jakie ciasto przygotować, aby było łatwe, szybkie i przede wszystk...
Brownie z fasoli
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Ciasta, w których główną rolę grają nieoczywiste składniki, jakiś czas temu szturmem zdobyły nasz...
Brownie z buraka
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Brownie z buraka już dla coraz mniejszej liczby osób brzmi zagadkowo. Słodkie wypieki z warzywami...
Korzenne i wegańskie ciasto czekoladowe a’la Brownie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Intensywnie czekoladowe ciasto a’la brownie pachnące korzennymi przyprawami: cynamonem, imbirem i...
Fondant czekoladowy z nutą chili
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Ciasto intensywnie czekoladowe z nutą chili, które skrywa płynne wnętrze. Marzenie każdego miłośn...
Babka czarno-biała
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Chatka puchatka- sernik na zimno
ratingratingratingratingrating

8

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
To już tradycja, że na Wielkanoc piecze się serniki, ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby przyg...

Ciekawostki i porady

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta czekoladoweCiasta czekoladowe

Trudno oprzeć się czekoladzie. Nic dziwnego, że tak bardzo popularne są ciasta i ciastka z jej dodatkiem. Najczęściej używa się jej do przygotowania kremów, polew oraz nadzienia. Posłuży Ci także jako dodatek do wielu smacznych deserów. Na początek: biszkoptów. Zazwyczaj przygotowuje się je z mąki, utartych z cukrem jajek i margaryny. Taką masę biszkoptową z łatwością możesz urozmaicić wybranymi dodatkami. Wystarczy do jej części dołączyć kakao, a następnie warstwowo ułożyć całość w brytfance i upiec. Dzięki temu uzyskasz dwukolorowy biszkopt, który możesz podać z lukrem lub polewą czekoladową. Poza tym to także dobra baza dla stworzenia tortu. Wymaga jedynie uzupełnienia ulubionym kremem. Jeśli chcesz, by był w pełni czekoladowy, przyrządź go z dowolnego rodzaju czekolady oraz słodkiej śmietanki. Tort podawaj oprószony wiórkami kokosowymi i czekoladowymi. Aby zrobić te drugie, wystarczy zetrzeć kostki czekolady na tarce. Najpopularniejszym i najbardziej charakterystycznym ciastem czekoladowym jest brownie. Powinno się w nim znaleźć dużo kakao oraz czekolady. Gotowe ciasto musi mieć zwartą strukturę i być wilgotne w środku. Możesz podawać je z bitą śmietaną, polewą czekoladową, kwaskowatymi lodami oraz różnymi owocami, np. malinami, jagodami, porzeczkami, truskawkami. Czekolada świetnie sprawdzi się również jako dodatek do masy serowej w sernikach. Postępuj z nią podobnie, jak w przypadku dwukolorowych biszkoptów. Część masy serowej wzbogać o kakao oraz cukier. Ewentualnie po prostu pokrusz lub zetrzyj czekoladę i dodaj ją do sernika. Daj się skusić i wybierz swój ulubiony przepis na ciasto czekoladowe. Ciasto mozaikowe, placek czekoladowy z gruszką, brownie z kaszy jaglanej z orzechami włoskimi, świąteczny tort czekoladowy Rudolf, tort Sacher, ciasto czekoladowe z pianką cytrynowo-imbirową, murzynek ze śliwkami – to tylko kilka z naszych pysznych propozycji na czekoladowe słodkości. Który z nich stanie się Twoim ulubionym? Wypróbuj je i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.