Przepisy na Ciasta czekoladowe

245 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (245)

Biały puch
ratingratingratingratingrating

5825

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Czy to pierwszy w tym roku śnieg? Nie, to ciasto biały puch, które prezentuje się znakomicie niez...
Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1156

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto kanapka, którą z powodzeniem podacie w porze deseru. Słodkie ciasto mleczna kanapka o efektow...
Ciasto z musem czekoladowym
ratingratingratingratingrating

1201

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto z musem czekoladowym to efektowna propozycja na deser bez pieczenia. Jego podstawę stanowi...
Sernik czekoladowy
ratingratingratingratingrating

756

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Lubicie gotować, ale do tej pory specjalizowaliście się w potrawach wytrawnych? W końcu przyszedł...
Ciasto Bounty
ratingratingratingratingrating

996

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Co skrywa się pod grubą warstwą polewy czekoladowej? Kokosowy krem, który momentalnie pozwoli prz...
Wuzetka (ciasto WZ)
ratingratingratingratingrating

453

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Ponadczasowy deser. Ciasto WZ z ciemnym, kakaowym biszkoptem i bitą śmietaną, które miało stać si...
Murzynek
ratingratingratingratingrating

425

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Na wystawach licznych cukierni i kawiarnianych ladach wzrok przyciągają różnorodne wersje brownie...
Ciasto czekoladowe z musem cytrynowym
ratingratingratingratingrating

337

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Czekolada i cytryna to połączenie wręcz idealne. Przekonaj się o tym, przygotowując kremowe ciast...
Brownie z kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

221

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Kasza jaglana jeszcze do niedawna kojarzona była raczej z potrawami wytrawnymi, przygotowywanymi...
Tarta czekoladowa z truskawkami bez pieczenia
ratingratingratingratingrating

129

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Ta słodka przekąska jest doskonałą alternatywą dla ciast pieczonych. Wypróbuj przepis na tartę cz...
Blok czekoladowy z bakaliami
ratingratingratingratingrating

245

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Blok czekoladowy to słodka masa z mleka w proszku i kakao. Ma zwartą konsystencję, a smaku nadają...
Ciasto mieszane łyżką
ratingratingratingratingrating

261

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto mieszane łyżką jest nie tylko smaczne, ale i niezwykle proste – jak sugeruje nazwa, do jeg...
Brownie krówkowo-czekoladowe
ratingratingratingratingrating

210

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Puszyste na zewnątrz, a wilgotne w środku – takie właśnie jest brownie z kajmakiem i gorzką czeko...
Ciasto czekoladowe z bananami
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
Banany i czekolada to niezwykle zgrany duet. Często łączycie je pod postacią koktajli i musów? Ko...
Ciasto jogurtowe z truskawkami
ratingratingratingratingrating

193

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Ciasta jogurtowe to kategoria wypieków bardzo prostych w przygotowaniu. Można przyrządzać je na w...
Blok z lentilkami
ratingratingratingratingrating

180

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Blok czekoladowy przygotowuje się z mleka w proszku, który wraz z kakao i cukrem nadaje masie bar...
Kremowe tymbaliki z czekoladą
ratingratingratingratingrating

139

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Kremowe tymbaliki z czekoladą to bardzo ciekawy deser, będący słodką odmianą dobrze znanej wytraw...
Brownie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

167

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Brownie jest ciastem kojarzonym przede wszystkim z kuchnią amerykańską. Zapewne znacie je z filmó...
Ciasto eden
ratingratingratingratingrating

187

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Nawiązująca do raju nazwa tego wypieku nie wzięła się znikąd – intensywnie czekoladowe ciasto z k...
Donaty bez drożdży
ratingratingratingratingrating

126

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Donaty nieodłącznie kojarzone są z kuchnią amerykańską, w której królują nieprzerwanie od wielu j...
Ciasto czekoladowe Brownie
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Proponowany przepis to idealny sposób na wykwintny deser podawany podczas przyjęcia. Brownie jest...
Brownie z tiramisu
ratingratingratingratingrating

124

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Ciasto czekoladowe
ratingratingratingratingrating

79

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Smaczne ciasto czekoladowe powinno rozpływać się w ustach i mieć intensywnie czekoladowy smak. Se...
Ciasto podwójnie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

69

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Ciasto podwójnie czekoladowe jest doskonałe nie tylko dla fanów czekolady. Może być podawane na d...
Ciasto czekoladowe z wiśniami
ratingratingratingratingrating

71

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto z tego przepisu to doskonała propozycja dla każdego, kto lubi intensywnie czekoladowy smak...
Bezglutenowe brownie
ratingratingratingratingrating

136

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bezglutenowe desery szturmem zdobyły polską kuchnię. Znajdziecie mnóstwo propozycji na ciasta, w...
Tarta czekoladowa
ratingratingratingratingrating

26

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Tarta czekoladowa to uniwersalna propozycja na ciasto. Przygotujesz ją z zaledwie kilku składnikó...
Ciasto czekoladowe z gruszką
ratingratingratingratingrating

80

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto czekoladowe z gruszkami jest pyszne, wilgotne i puszyste. To hit jesiennego sezonu. Robi s...
Ciasto straciatella
ratingratingratingratingrating

52

stopień trudności

trudne

czas przygotowania
60 min.
Choć najczęściej stracciatella kojarzona jest z waniliowymi lodami oprószonymi kawałkami czekolad...
Ciasto kawowo-czekoladowe
ratingratingratingratingrating

90

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Wypróbuj przepis na intensywne w smaku kawowo-czekoladowe ciasto i przekonaj się, jak łatwo możes...

Ciekawostki i porady

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta czekoladoweCiasta czekoladowe

Trudno oprzeć się czekoladzie. Nic dziwnego, że tak bardzo popularne są ciasta i ciastka z jej dodatkiem. Najczęściej używa się jej do przygotowania kremów, polew oraz nadzienia. Posłuży Ci także jako dodatek do wielu smacznych deserów. Na początek: biszkoptów. Zazwyczaj przygotowuje się je z mąki, utartych z cukrem jajek i margaryny. Taką masę biszkoptową z łatwością możesz urozmaicić wybranymi dodatkami. Wystarczy do jej części dołączyć kakao, a następnie warstwowo ułożyć całość w brytfance i upiec. Dzięki temu uzyskasz dwukolorowy biszkopt, który możesz podać z lukrem lub polewą czekoladową. Poza tym to także dobra baza dla stworzenia tortu. Wymaga jedynie uzupełnienia ulubionym kremem. Jeśli chcesz, by był w pełni czekoladowy, przyrządź go z dowolnego rodzaju czekolady oraz słodkiej śmietanki. Tort podawaj oprószony wiórkami kokosowymi i czekoladowymi. Aby zrobić te drugie, wystarczy zetrzeć kostki czekolady na tarce. Najpopularniejszym i najbardziej charakterystycznym ciastem czekoladowym jest brownie. Powinno się w nim znaleźć dużo kakao oraz czekolady. Gotowe ciasto musi mieć zwartą strukturę i być wilgotne w środku. Możesz podawać je z bitą śmietaną, polewą czekoladową, kwaskowatymi lodami oraz różnymi owocami, np. malinami, jagodami, porzeczkami, truskawkami. Czekolada świetnie sprawdzi się również jako dodatek do masy serowej w sernikach. Postępuj z nią podobnie, jak w przypadku dwukolorowych biszkoptów. Część masy serowej wzbogać o kakao oraz cukier. Ewentualnie po prostu pokrusz lub zetrzyj czekoladę i dodaj ją do sernika. Daj się skusić i wybierz swój ulubiony przepis na ciasto czekoladowe. Ciasto mozaikowe, placek czekoladowy z gruszką, brownie z kaszy jaglanej z orzechami włoskimi, świąteczny tort czekoladowy Rudolf, tort Sacher, ciasto czekoladowe z pianką cytrynowo-imbirową, murzynek ze śliwkami – to tylko kilka z naszych pysznych propozycji na czekoladowe słodkości. Który z nich stanie się Twoim ulubionym? Wypróbuj je i koniecznie podziel się z nami swoją opinią.