Przepisy na Ciasta z białą czekoladą

18 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (18)

Biały puch
ratingratingratingratingrating

5815

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Słodkie i efektownie prezentujące się ciasto bez pieczenia? Przekonaj się, że to możliwe i przygo...
Ciasto z musem czekoladowym
ratingratingratingratingrating

1197

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Ciasto z musem czekoladowym to efektowna propozycja na deser bez pieczenia. Jego podstawę stanowi...
Ciasto jogurtowe z truskawkami
ratingratingratingratingrating

193

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
75 min.
Ciasta jogurtowe to kategoria wypieków bardzo prostych w przygotowaniu. Można przyrządzać je na w...
Torcik biały
ratingratingratingratingrating

4

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Czekoladowy puch
ratingratingratingratingrating

18

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Biała Dama
ratingratingratingratingrating

9

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Babka czarno-biała
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Babka czarno-biała
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ci
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.

Ciekawostki i porady

Delikatne, puszyste pączki. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej

Walentynki przywędrowały do nas stosunkowo niedawno, ale dobrze się zadomowiły w zimowym kalendarzu. Może to święto komercyjne, ale w moim przekonaniu warte obchodzenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Ciasta z białą czekoladąCiasta z białą czekoladą

Mocna słodycz białej czekolady sprawia, że jest ona dość popularnym składnikiem wielu ciast oraz deserów. Czekolada dobrej jakości ma lekko mleczny smak, niektórzy producenci dodają do niej także wanilię. Jak jednak poznać jakość czekolady? Powinna zawierać w składzie miazgę kakaową – im więcej, tym lepiej. Do drobnych ciasteczek i babeczek wykorzystaj czekoladowe dropsy. Biała czekolada bardzo dobrze smakuje w połączeniu z owocami, zwłaszcza jagodami, malinami i truskawkami. Ich delikatna kwaskowatość przełamuje smak czekolady. Jeśli zastanawiasz się nad tym, do jakich wypieków będzie pasowała, użyj jej do sernika. Dzięki temu dodatkowi, masa serowa zyskuje zwartą konsystencję oraz lekko kremowy kolor. Rozdziel ją na dwie części, jedną z nich mieszając z jagodami. Spróbuj przygotować ją także z jeżynami albo świeżą żurawiną. Czekolada to popularny dodatek do słodkich muffinów. Pokrój ją na drobne kawałki i połącz z suchymi składnikami. Dodaj pokrojone truskawki albo orzechy. Jeśli nie używasz owoców, polej babeczki mocno cytrynowym lukrem. Na bazie białej czekolady przyrządzisz także krem do tortów. Roztop ją w kąpieli wodnej i połącz z kremem na bazie żółtek lub z bitą śmietaną. Pasuje również do innych ciast biszkoptowych oraz kruchych, zwłaszcza tych z dodatkiem owoców. Biała czekolada dobrze sprawdzi się jako polewa do ciast. Roztop ją w kąpieli wodnej, pilnując, by temperatura topienia czekolady nie była zbyt wysoka. Inaczej może się ona zwarzyć lub rozwarstwić, powstaną w niej też grudki. Umieść naczynie z czekoladą tak, by nie dotykało wody – powinno być ogrzewane ciepłem pary. Jeśli mimo to masa się zwarzy, dodaj do niej łyżkę gorącej wody lub mleka i zamieszaj energicznie. Przygotowując polewę razem z innymi składnikami, np. śmietanką, połącz je dopiero wtedy, gdy wszystkie osiągną temperaturę pokojową. Taką polewę wykorzystaj do dekoracji tortów albo ciast owocowych, na przykład ucieranego śliwkowego. Sprawdź nasze przepisy i znajdź nowy sposób na ciasto z białą czekoladą.