Brownie z kaszy jaglanej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Brownie z kaszy jaglanej

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

224

943 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2316 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8296 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

160 gramów

0.33 litra

3 sztuki

5 łyżek

40 mililitrów

120 mililitrów

0.5 szklanki

30 gramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę jaglaną wypłucz w ciepłej wodzie, następnie gotuj w mleku 20 min. Często mieszaj by się nie przypaliła. Zdejmij z ognia i odstaw po przykryciem na 5 min.

Brownie z kaszy jaglanej - Krok 1

Krok 2

Ugotowaną kaszę połącz z resztą składników. Za pomocą blendera rozdrobnij na gładką masę.

Brownie z kaszy jaglanej - Krok 2

Krok 3

Formę wyłóż papierem do pieczenia i wlej w nią ciasto, rozsmaruj. Na piekarniku ustaw funkcje termo-obiegu i piecz przez 50 min w temperaturze 160 st. C.

Brownie z kaszy jaglanej - Krok 3
przepisy.pl

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie z kaszy jaglanej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brownie z kaszy jaglanejBrownie z kaszy jaglanej

Kasza jaglana jeszcze do niedawna kojarzona była raczej z potrawami wytrawnymi, przygotowywanymi z warzyw i mięsa. Od jakiegoś czasu jednak na stałe zagościła w cukiernictwie, tworząc wyjątkowe kompozycje deserowe. Jeśli chcecie spróbować, jak smakuje placek z kaszą, przygotujcie jaglane brownie z naszego przepisu. To idealna propozycja dla wegetarian, ponieważ do zrobienia ciasta nie wykorzystuje się żadnych składników pochodzenia zwierzęcego.

Dla kogo?

Brownie z kaszą jaglaną przypadnie do gustu miłośnikom deserów o mocnym, kakaowym smaku i delikatnej konsystencji.

Na jaką okazję?

Przepis na brownie jaglane doskonale sprawdzi się podczas wyjątkowych okazji, takich jak świąteczne spotkania w rodzinnym gronie czy uroczystości imieninowe, urodzinowe i rocznicowe.

Czy wiesz, że?

Ukochane przez Amerykanów brownie doczekało się swojego rekordu w księdze Guinnessa. 3,35 m wysokości, 1,8 m szerokości oraz 106,23 kg wagi to wymiary ciasta, które przygotowano w Stanach Zjednoczonych, ustanawiając tym samym światowy rekord.

Dla urozmaicenia:

Brownie z kaszą jaglaną możecie posypać płatkami migdałów lub posiekanymi orzechami laskowymi i włoskimi.