Brownie krówkowo-czekoladowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

211

2193 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2269 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5380 osób zapisało

Udostępnij
Brownie krówkowo-czekoladowe

Składniki

400 gramów

1 opakowanie

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

6 sztuk

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę i Kasię rozpuść w kąpieli wodnej.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 1

Krok 2

Przełóż do miski, dodaj kakao i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj mikserem.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 2

Krok 3

Do masy dodawaj partiami jajka i mąkę, ciągle mieszając .

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 3

Krok 4

Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 4

Krok 5

3/4 ciasta przełóż do tortownicy. Na ciasto wyłóż masę kajmakową.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 5

Krok 6

Całość przykryj resztą pozostałego ciasta. Piecz około 35 minut w 180 st.C. Wystudzone ciasto odłóż na godzinę do lodówki, by masa krówkowa zgęstniała.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 6
79

Opinie o przepisie

  • Agnieszka  Kowalczyk

    Agnieszka Kowalczyk , 27.10.2019

    Super proste ciasto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Margerita Szostak

    Margerita Szostak , 09.01.2019

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzia zuza

    Zuzia zuza , 08.08.2018

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriel  Salamon

    Gabriel Salamon , 11.03.2018

    Krystyna Nilek - Magnin całych 100 gramowych czekolad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriel  Salamon

    Gabriel Salamon , 11.03.2018

    Jak dacie 2 tabliczki a nie 3 to nie jest za słodkie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Nowicka

    Kamila Nowicka , 10.02.2018

    ogólnie dobre ale za słodkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Luiza Zbróg

    Luiza Zbróg , 26.01.2018

    Brownie będzie wychodzić jak zakalec bo takie ma być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Mk

    Beata Mk , 28.10.2017

    Mnie również wyszedł zakalec :( co zrobiłam nie tak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Mk

    Beata Mk , 28.10.2017

    Mnie również wszedł zakalec :( co zrobiłam nie tak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aniela Bieganowska

    Aniela Bieganowska , 21.10.2017

    nawet dobre ciasto , tylko bardzo słodkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Celina Horzela

    Celina Horzela , 17.10.2017

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Этэнця Пэсал

    Этэнця Пэсал , 26.02.2017

    dlaczego w przepisie i na filmie są inne proporcje produktów? ?????????????????????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maretta Tomera

    Maretta Tomera , 17.02.2017

    Niestety wyszedł mi zakalec :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Matejak

    Marta Matejak , 01.02.2017

    to ciasto czekoladowe więc 3 tabliczki :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Nilek-Magnin

    Krystyna Nilek-Magnin , 21.12.2016

    chce zrobic, tylko 3 szt czekolady - kostek czy calych czekolad i ile maja gr?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Sękowska

    Kinga Sękowska , 30.10.2016

    Mnie wyszedł zakalec :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola Bożek

    Ola Bożek , 24.09.2016

    Joanna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabrysia Pietrasik

    Gabrysia Pietrasik , 18.09.2016

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Truszkowska

    Halina Truszkowska , 17.09.2016

    jest super bez masy a z bita smietano polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Klos

    Magda Klos , 17.09.2016

    Przeginasz Agat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Weremczuk

    Agata Weremczuk , 17.09.2016

    Lepsze z kajmakiem niż z jakimiś orzechami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Klos

    Magda Klos , 17.09.2016

    To Agata Weremczuk zaczęła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Murdza

    Natalia Murdza , 17.09.2016

    Opanujcie się obie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Warda

    Agnieszka Warda , 17.09.2016

    Robiłam -potwierdzam, że pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Weremczuk

    Agata Weremczuk , 17.09.2016

    Prześladuje mnie to ciasto, ok kupię tą prostokątną blachę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Klos

    Magda Klos , 17.09.2016

    Agata Weremczuk,kolejne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Zalewska

    Alicja Zalewska , 10.09.2016

    czym się różni " brownie" od zwykłego ciasta ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Weremczuk

    Agata Weremczuk , 09.09.2016

    Dzięki Bogu bez orzechów, tak jak powinno być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Klos

    Magda Klos , 09.09.2016

    Agata Weremczuk,następne do kolekcji

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józefa Rodak

    Józefa Rodak , 09.09.2016

    Marzena to twoj wypiek smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brownie krówkowo-czekoladoweBrownie krówkowo-czekoladowe

Puszyste na zewnątrz, a wilgotne w środku – takie właśnie jest brownie z kajmakiem i gorzką czekoladą. Brzmi dobrze? Zdecydowanie! Łatwe i szybkie w przygotowaniu, niewymagające, jeśli chodzi o ilość i dostępność składników – brzmi jak ciasto idealne. Wypróbujesz?

Dla kogo?

Ciasto czekoladowe z kajmakiem to prawdziwa bomba dla miłośników słodkości! Może skuszą się na nie również ci, którzy na co dzień raczej stronią od takich łakoci.

Na jaką okazję?

Do popołudniowego relaksu z książką, weekendowej kawy, na spotkanie z przyjaciółmi… okazji do zrobienia brownie z masą kajmakową na pewno znajdzie się wiele.

Czy wiesz, że?

Aby brownie czekoladowe nie przywierało do formy, zamiast margaryny i bułki tartej możesz użyć także zwykłego papieru do pieczenia.

Dla urozmaicenia:

Na wierzch brownie z kajmakiem możesz przygotować dowolną polewę lub udekorować je świeżymi owocami.