Brownie krówkowo-czekoladowe

Autor: Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

210

2110 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2269 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5380 osób zapisało

Udostępnij
Brownie krówkowo-czekoladowe

Składniki

400 gramów

3 sztuki

4 łyżeczki

1 szklanka

6 sztuk

200 gramów

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę i Kasię rozpuść w kąpieli wodnej.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 1

Krok 2

Przełóż do miski, dodaj kakao i cukier puder. Wszystko razem wymieszaj mikserem.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 2

Krok 3

Do masy dodawaj partiami jajka i mąkę, ciągle mieszając .

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 3

Krok 4

Tortownicę o średnicy 24 cm wysmaruj Kasią i posyp bułką tartą.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 4

Krok 5

3/4 ciasta przełóż do tortownicy. Na ciasto wyłóż masę kajmakową.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 5

Krok 6

Całość przykryj resztą pozostałego ciasta. Piecz około 35 minut w 180 st.C. Wystudzone ciasto odłóż na godzinę do lodówki, by masa krówkowa zgęstniała.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 6
79

Opinie o przepisie

  • Agnieszka  Kowalczyk

    Agnieszka Kowalczyk

    Super proste ciasto

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Margerita Szostak

    Margerita Szostak

    bardzo dobre

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Zuzia zuza

    Zuzia zuza

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriel  Salamon

    Gabriel Salamon

    Krystyna Nilek - Magnin całych 100 gramowych czekolad

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabriel  Salamon

    Gabriel Salamon

    Jak dacie 2 tabliczki a nie 3 to nie jest za słodkie. Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kamila Nowicka

    Kamila Nowicka

    ogólnie dobre ale za słodkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Luiza Zbróg

    Luiza Zbróg

    Brownie będzie wychodzić jak zakalec bo takie ma być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Mk

    Beata Mk

    Mnie również wyszedł zakalec :( co zrobiłam nie tak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Beata Mk

    Beata Mk

    Mnie również wszedł zakalec :( co zrobiłam nie tak?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Aniela Bieganowska

    Aniela Bieganowska

    nawet dobre ciasto , tylko bardzo słodkie

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Celina Horzela

    Celina Horzela

    pycha

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Этэнця Пэсал

    Этэнця Пэсал

    dlaczego w przepisie i na filmie są inne proporcje produktów? ?????????????????????

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Maretta Tomera

    Maretta Tomera

    Niestety wyszedł mi zakalec :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Marta Matejak

    Marta Matejak

    to ciasto czekoladowe więc 3 tabliczki :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Krystyna Nilek-Magnin

    Krystyna Nilek-Magnin

    chce zrobic, tylko 3 szt czekolady - kostek czy calych czekolad i ile maja gr?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Kinga Sękowska

    Kinga Sękowska

    Mnie wyszedł zakalec :(

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Ola Bożek

    Ola Bożek

    Joanna

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Gabrysia Pietrasik

    Gabrysia Pietrasik

    Pyszne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Halina Truszkowska

    Halina Truszkowska

    jest super bez masy a z bita smietano polecam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Klos

    Magda Klos

    Przeginasz Agat

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Weremczuk

    Agata Weremczuk

    Lepsze z kajmakiem niż z jakimiś orzechami

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Klos

    Magda Klos

    To Agata Weremczuk zaczęła

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Natalia Murdza

    Natalia Murdza

    Opanujcie się obie :-)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agnieszka Warda

    Agnieszka Warda

    Robiłam -potwierdzam, że pyszne :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Weremczuk

    Agata Weremczuk

    Prześladuje mnie to ciasto, ok kupię tą prostokątną blachę

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Klos

    Magda Klos

    Agata Weremczuk,kolejne

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Alicja Zalewska

    Alicja Zalewska

    czym się różni " brownie" od zwykłego ciasta ?

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Agata Weremczuk

    Agata Weremczuk

    Dzięki Bogu bez orzechów, tak jak powinno być

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Magda Klos

    Magda Klos

    Agata Weremczuk,następne do kolekcji

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józefa Rodak

    Józefa Rodak

    Marzena to twoj wypiek smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz
Pokaż więcej komentarzy

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brownie krówkowo-czekoladoweBrownie krówkowo-czekoladowe

Puszyste na zewnątrz, a wilgotne w środku – takie właśnie jest brownie z kajmakiem i gorzką czekoladą. Brzmi dobrze? Zdecydowanie! Łatwe i szybkie w przygotowaniu, niewymagające, jeśli chodzi o ilość i dostępność składników – brzmi jak ciasto idealne. Wypróbujesz?

Dla kogo?

Ciasto czekoladowe z kajmakiem to prawdziwa bomba dla miłośników słodkości! Może skuszą się na nie również ci, którzy na co dzień raczej stronią od takich łakoci.

Na jaką okazję?

Do popołudniowego relaksu z książką, weekendowej kawy, na spotkanie z przyjaciółmi… okazji do zrobienia brownie z masą kajmakową na pewno znajdzie się wiele.

Czy wiesz, że?

Aby brownie czekoladowe nie przywierało do formy, zamiast margaryny i bułki tartej możesz użyć także zwykłego papieru do pieczenia.

Dla urozmaicenia:

Na wierzch brownie z kajmakiem możesz przygotować dowolną polewę lub udekorować je świeżymi owocami.