Brownie krówkowo-czekoladowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownie krówkowo-czekoladowe

NOWY PRZEPIS

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

244

heart
2583 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
9 os.
Drukuj

2433 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5806 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

200 gramów

200 gramów

110 gramów

4 sztuki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę roztapiamy w kąpieli wodnej. Dodajemy masło i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 1

Krok 2

Jajka ubijamy z cukrem na puszysta masę. Powoli wlewamy płynną czekoladę cały czas ubijając.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 2

Krok 3

Po chwili wsypujemy przesianą mąkę. Całość mieszamy do połączenia się składników.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 3

Krok 4

Formę smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. Przelewamy połowę ciasta i podpiekamy ją w piekarniku nagrzanym do 180C ok. 15 min.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 4

Krok 5

Podpieczone ciasto smarujemy masą kajmakową.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 5

Krok 6

Polewamy drugą połową czekoladowego ciasta. Wkładamy do piekarnika na 15 min. Pozostawiamy do wystudzenia.

Brownie krówkowo-czekoladowe - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Olga

    Olga , 23.12.2024

    Mój ulubiony przepis. Zawsze wychodzi

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie krówkowo-czekoladowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Brownie krówkowo-czekoladoweBrownie krówkowo-czekoladowe

Już samo hasło „brownie” wywołuje u niejednego smakosza prawdziwą ekscytację. Gdy do tego dorzucimy dodatkową porcję czekolady oraz masę kajmakową, znajdziemy się w raju dla wszystkich łasuchów, którzy za kawałek przyjemnie wilgotnego i intensywnego w smaku deseru daliby się pokroić. Spokojnie, brownie krówkowo-czekoladowego wystarczy dla wszystkich!

Dla kogo?

Brownie stanowi bezkonkurencyjny wypiek według większości fanów czekoladowych deserów. Tym razem pójdź o krok dalej i wzbogać go masą krówkową.

Na jaką okazję?

Samo przygotowanie i wymieszanie składników nie trwa długo, więc po przepis na brownie krówkowo-czekoladowe sięgaj, gdy tylko pojawi się ochota na coś słodkiego.

Czy wiesz, że?

Brownie jest ciastem wywodzącym się z kuchni amerykańskiej. Rozpoznasz je po tym, że jest dość niskie (w recepturach nie używa się proszku do pieczenia), wierzch spękany, a wnętrze wilgotne.

Dla urozmaicenia:

Brownie krówkowo-czekoladowe podawaj pokrojone w kostkę. Wierzch możesz posypać orzechami pekan.