Brownie z kremem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownie z kremem czekoladowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

180 gramów

100 gramów

120 gramów

40 gramów

80 gramów

100 gramów

4 gramy

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić w małym garnku. Wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem.

Krok 2

Do utartych jajek dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone masło. Krótko miksować do połączenia się składników. Dodać krem czekoladowy i powidła. Zmiksować se sobą wszystkie składniki. Ciasto przelać do prostokątnej małej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Ciasto piec 45 minut w 180 stopniach( można skrócić czas pieczenia do 35 minut, wtedy ciasto będzie miało większy zakalec). Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzone ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka meksykańska
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne.

Czytaj więcej