Składniki
300 gramów
180 gramów
100 gramów
120 gramów
40 gramów
80 gramów
100 gramów
4 gramy
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić w małym garnku. Wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem.
Krok 2
Do utartych jajek dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone masło. Krótko miksować do połączenia się składników. Dodać krem czekoladowy i powidła. Zmiksować se sobą wszystkie składniki. Ciasto przelać do prostokątnej małej formy wyłożonej papierem do pieczenia.
Krok 3
Ciasto piec 45 minut w 180 stopniach( można skrócić czas pieczenia do 35 minut, wtedy ciasto będzie miało większy zakalec). Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzone ciasto.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej