Brownie z kremem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownie z kremem czekoladowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

1

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

300 gramów

180 gramów

100 gramów

120 gramów

40 gramów

80 gramów

100 gramów

4 gramy

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić w małym garnku. Wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem.

Krok 2

Do utartych jajek dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone masło. Krótko miksować do połączenia się składników. Dodać krem czekoladowy i powidła. Zmiksować se sobą wszystkie składniki. Ciasto przelać do prostokątnej małej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Ciasto piec 45 minut w 180 stopniach( można skrócić czas pieczenia do 35 minut, wtedy ciasto będzie miało większy zakalec). Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzone ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placek z gulaszem
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej