Brownie z kremem czekoladowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Brownie z kremem czekoladowym

Autor: Honorata Kielczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

300 gramów

180 gramów

100 gramów

120 gramów

40 gramów

80 gramów

100 gramów

4 gramy

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obie mąki przesiać wraz z proszkiem do pieczenia. Masło rozpuścić w małym garnku. Wystudzić. Jajka utrzeć z cukrem.

Krok 2

Do utartych jajek dodać przesiane mąki wraz z proszkiem do pieczenia oraz wystudzone masło. Krótko miksować do połączenia się składników. Dodać krem czekoladowy i powidła. Zmiksować se sobą wszystkie składniki. Ciasto przelać do prostokątnej małej formy wyłożonej papierem do pieczenia.

Krok 3

Ciasto piec 45 minut w 180 stopniach( można skrócić czas pieczenia do 35 minut, wtedy ciasto będzie miało większy zakalec). Wystudzić. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać nią wystudzone ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Brownie z kremem czekoladowym  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej