Brownie

17 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (17)

Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)

1055

łatwe

30 min.
Lubisz domowe słodycze? Jeśli tak, koniecznie przygotuj ciasto mleczną kanapkę, czyli wariację na...
Brownie z kaszy jaglanej

202

łatwe

60 min.
Tym, co wyróżnia brownie wśród innych wypieków jest jego intensywnie czekoladowy smak oraz wilgot...
Brownie krówkowo-czekoladowe

195

łatwe

45 min.
Puszyste na zewnątrz, a wilgotne w środku – takie właśnie jest brownie z kajmakiem i gorzką czeko...
Brownie czekoladowe

149

łatwe

45 min.
Czekoladowe brownie to prawdziwa gratka dla smakoszy ciast o intensywnym smaku czekolady. Aby wys...
Ciasto czekoladowe Brownie

50

łatwe

30 min.
Proponowany przepis to idealny sposób na wykwintny deser podawany podczas przyjęcia. Brownie jest...
Brownie z tiramisu

124

średnie

15 min.
Bezglutenowe brownie

126

łatwe

- min.
Mąka pszenna to podstawa większości ciast. Czy to jednak oznacza, że bez niej żadne z nich się ni...
Brownie z fasoli

1

łatwe

- min.
Ciasta, w których główną rolę grają nieoczywiste składniki, jakiś czas temu szturmem zdobyły nasz...
Amerykanskie Brownies

6

łatwe

15 min.
BROWNIES

6

łatwe

15 min.
Brownies to typowe ciasto pochodzące z kuchni amerykańskiej. Jego nazwa nawiązuje do ciemnobrązow...
Sernikobrownies

1

łatwe

60 min.
Brownies

1012

łatwe

60 min.
Mocno czekoladowe w środku i delikatnie przypieczone z wierzchu – takie powinno być idealne brown...
Brownie z truskawkami:)

(-)

łatwe

15 min.

Ciekawostki i porady

W czym tkwi sekret gładkiej, wyrazistej w smaku zupy dyniowej? Istnieje na to wiele sposobów. Najpopularniejsze opisaliśmy w artykule poniżej.

Czytaj więcej

Jabłka da się przetworzyć na wiele sposobów. Konfitury, musy i soki owocowe – to wszystko przygotujesz z jesiennych zbiorów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BrownieBrownie

Brownie to znany amerykański deser, który przygotowuje się łatwo i szybko. Jak je zrobić, by było idealne? Wystarczy zaopatrzyć się w gorzką czekoladę, cukier, jajka, margarynę, kakao oraz mąkę. Do tych składników dołącza się (w zależności od przepisu i upodobań) bakalie, ser twarogowy lub owoce. Brownie podaje się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Często jako dodatek do ciasta serwuje się lody waniliowe i ciepłe sosy, np. truskawkowy, waniliowy czy toffi. Jednak największą zaletą brownie, poza smakiem, jest jego prostota. Z kubkiem ulubionej kawy albo herbaty, może stać się Twoim ulubionym ciastem. Do jego przygotowania najlepiej użyć gorzkiej czekolady, którą roztapia się w kąpieli wodnej, aby nie przywarła do brzegów naczynia i nie przypaliła się. Istnieją również wersje brownie z mleczną czekoladą, a nawet z białą – ciasto jest wtedy jaśniejsze i ma nieco łagodniejszy smak. W tej odsłonie na pewno przypadnie do gustu osobom, które wolą delikatniejsze desery. Brownie ma wiele wersji, można je przygotować nie tylko na tortownicy, ale też w foremkach do muffinów, specjalnych kokilkach, a nawet w kubku lub filiżance. Popularne jest także łączenie tego rodzaju ciasta z dodatkami serowymi – tu najczęściej sprawdza się twaróg lub ser mascarpone. Brownie dobrze współgra również z innymi rodzajami ciasta, np. z biszkoptem orzechowym. Istnieją przepisy, w których do jego przyrządzenia wykorzystuje się kaszę jaglaną, a nawet fasolę, buraki czy słodkie ziemniaki. Deser świetnie smakuje z dodatkiem świeżej tartej marchewki. Brownie najlepiej serwować ozdobione świeżymi owocami (malinami lub truskawkami) oraz cukrem pudrem, sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Pasować będą też listki mięty i ziarna granatu. Masz ochotę na to pyszne i uniwersalne ciasto? Przetestuj nasze przepisy i podaj brownie ze swoimi ulubionymi dodatkami – orzechami włoskimi, prażonymi migdałami, gruszkami, truskawkami lub śmietankowymi lodami. Niezależnie od tego, co wybierzesz, efekt będzie równie smaczny.