Brownie - przepisy na ciasto: najlepsze, wilgotne | Przepisy.pl pixel

Przepisy na Brownie

11 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (11)

Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1191

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
70 min.
Oto kanapka, którą z powodzeniem podacie w porze deseru. Słodkie ciasto mleczna kanapka „Milky Wa...
Brownie z kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

246

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
35 min.
Kasza jaglana jeszcze do niedawna kojarzona była raczej z potrawami wytrawnymi, przygotowywanymi...
Brownie krówkowo-czekoladowe
ratingratingratingratingrating

236

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Już samo hasło „brownie” wywołuje u niejednego smakosza prawdziwą ekscytację. Gdy do tego dorzuci...
Brownie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

181

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Brownie jest ciastem kojarzonym przede wszystkim z kuchnią amerykańską. Zapewne znacie je z filmó...
Ciasto czekoladowe Brownie
ratingratingratingratingrating

69

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
Brownie to intensywnie czekoladowe ciasto, które zachwyca wyjątkowym smakiem i aromatem kakao. Je...
Bezglutenowe brownie
ratingratingratingratingrating

157

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
Bezglutenowe desery szturmem zdobyły polską kuchnię. Znajdziecie mnóstwo propozycji na ciasta, w...
Brownie z fasoli
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Ciasta, w których główną rolę grają nieoczywiste składniki, jakiś czas temu szturmem zdobyły nasz...
Brownie z buraka
ratingratingratingratingrating

3

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
25 min.
Brownie z buraka już dla coraz mniejszej liczby osób brzmi zagadkowo. Słodkie wypieki z warzywami...
Korzenne i wegańskie ciasto czekoladowe a’la Brownie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
Intensywnie czekoladowe ciasto a’la brownie pachnące korzennymi przyprawami: cynamonem, imbirem i...
Brownie
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.

Ciekawostki i porady

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej

przepisy.pl - BrownieBrownie

Brownie to znany amerykański deser, który przygotowuje się łatwo i szybko. Jak je zrobić, by było idealne? Wystarczy zaopatrzyć się w gorzką czekoladę, cukier, jajka, margarynę, kakao oraz mąkę. Do tych składników dołącza się (w zależności od przepisu i upodobań) bakalie, ser twarogowy lub owoce. Brownie podaje się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Często jako dodatek do ciasta serwuje się lody waniliowe i ciepłe sosy, np. truskawkowy, waniliowy czy toffi. Jednak największą zaletą brownie, poza smakiem, jest jego prostota. Z kubkiem ulubionej kawy albo herbaty, może stać się Twoim ulubionym ciastem. Do jego przygotowania najlepiej użyć gorzkiej czekolady, którą roztapia się w kąpieli wodnej, aby nie przywarła do brzegów naczynia i nie przypaliła się. Istnieją również wersje brownie z mleczną czekoladą, a nawet z białą – ciasto jest wtedy jaśniejsze i ma nieco łagodniejszy smak. W tej odsłonie na pewno przypadnie do gustu osobom, które wolą delikatniejsze desery. Brownie ma wiele wersji, można je przygotować nie tylko na tortownicy, ale też w foremkach do muffinów, specjalnych kokilkach, a nawet w kubku lub filiżance. Popularne jest także łączenie tego rodzaju ciasta z dodatkami serowymi – tu najczęściej sprawdza się twaróg lub ser mascarpone. Brownie dobrze współgra również z innymi rodzajami ciasta, np. z biszkoptem orzechowym. Istnieją przepisy, w których do jego przyrządzenia wykorzystuje się kaszę jaglaną, a nawet fasolę, buraki czy słodkie ziemniaki. Deser świetnie smakuje z dodatkiem świeżej tartej marchewki. Brownie najlepiej serwować ozdobione świeżymi owocami (malinami lub truskawkami) oraz cukrem pudrem, sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Pasować będą też listki mięty i ziarna granatu. Masz ochotę na to pyszne i uniwersalne ciasto? Przetestuj nasze przepisy i podaj brownie ze swoimi ulubionymi dodatkami – orzechami włoskimi, prażonymi migdałami, gruszkami, truskawkami lub śmietankowymi lodami. Niezależnie od tego, co wybierzesz, efekt będzie równie smaczny.