Przepisy na Brownie

17 przepisów

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

Przepisy (17)

Ciasto mleczna kanapka (Milky Way)
ratingratingratingratingrating

1153

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Lubisz domowe słodycze? Jeśli tak, koniecznie przygotuj ciasto mleczną kanapkę, czyli wariację na...
Brownie z kaszy jaglanej
ratingratingratingratingrating

221

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Tym, co wyróżnia brownie wśród innych wypieków jest jego intensywnie czekoladowy smak oraz wilgot...
Brownie krówkowo-czekoladowe
ratingratingratingratingrating

210

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Puszyste na zewnątrz, a wilgotne w środku – takie właśnie jest brownie z kajmakiem i gorzką czeko...
Brownie czekoladowe
ratingratingratingratingrating

167

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
Czekoladowe brownie to prawdziwa gratka dla smakoszy ciast o intensywnym smaku czekolady. Aby wys...
Ciasto czekoladowe Brownie
ratingratingratingratingrating

56

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
Proponowany przepis to idealny sposób na wykwintny deser podawany podczas przyjęcia. Brownie jest...
Brownie z tiramisu
ratingratingratingratingrating

124

stopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
Bezglutenowe brownie
ratingratingratingratingrating

133

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Mąka pszenna to podstawa większości ciast. Czy to jednak oznacza, że bez niej żadne z nich się ni...
Brownie z fasoli
ratingratingratingratingrating

10

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
Ciasta, w których główną rolę grają nieoczywiste składniki, jakiś czas temu szturmem zdobyły nasz...
Amerykanskie Brownies
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
BROWNIES
ratingratingratingratingrating

6

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
Brownies to typowe ciasto pochodzące z kuchni amerykańskiej. Jego nazwa nawiązuje do ciemnobrązow...
Sernikobrownies
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Brownies
ratingratingratingratingrating

1

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
Mocno czekoladowe w środku i delikatnie przypieczone z wierzchu – takie powinno być idealne brown...
Brownie z truskawkami:)
ratingratingratingratingrating

(-)

stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.

Ciekawostki i porady

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - BrownieBrownie

Brownie to znany amerykański deser, który przygotowuje się łatwo i szybko. Jak je zrobić, by było idealne? Wystarczy zaopatrzyć się w gorzką czekoladę, cukier, jajka, margarynę, kakao oraz mąkę. Do tych składników dołącza się (w zależności od przepisu i upodobań) bakalie, ser twarogowy lub owoce. Brownie podaje się zarówno na ciepło, jak i na zimno. Często jako dodatek do ciasta serwuje się lody waniliowe i ciepłe sosy, np. truskawkowy, waniliowy czy toffi. Jednak największą zaletą brownie, poza smakiem, jest jego prostota. Z kubkiem ulubionej kawy albo herbaty, może stać się Twoim ulubionym ciastem. Do jego przygotowania najlepiej użyć gorzkiej czekolady, którą roztapia się w kąpieli wodnej, aby nie przywarła do brzegów naczynia i nie przypaliła się. Istnieją również wersje brownie z mleczną czekoladą, a nawet z białą – ciasto jest wtedy jaśniejsze i ma nieco łagodniejszy smak. W tej odsłonie na pewno przypadnie do gustu osobom, które wolą delikatniejsze desery. Brownie ma wiele wersji, można je przygotować nie tylko na tortownicy, ale też w foremkach do muffinów, specjalnych kokilkach, a nawet w kubku lub filiżance. Popularne jest także łączenie tego rodzaju ciasta z dodatkami serowymi – tu najczęściej sprawdza się twaróg lub ser mascarpone. Brownie dobrze współgra również z innymi rodzajami ciasta, np. z biszkoptem orzechowym. Istnieją przepisy, w których do jego przyrządzenia wykorzystuje się kaszę jaglaną, a nawet fasolę, buraki czy słodkie ziemniaki. Deser świetnie smakuje z dodatkiem świeżej tartej marchewki. Brownie najlepiej serwować ozdobione świeżymi owocami (malinami lub truskawkami) oraz cukrem pudrem, sosem czekoladowym lub bitą śmietaną. Pasować będą też listki mięty i ziarna granatu. Masz ochotę na to pyszne i uniwersalne ciasto? Przetestuj nasze przepisy i podaj brownie ze swoimi ulubionymi dodatkami – orzechami włoskimi, prażonymi migdałami, gruszkami, truskawkami lub śmietankowymi lodami. Niezależnie od tego, co wybierzesz, efekt będzie równie smaczny.