
Składniki
175 gramów
250 gramów
1 szczypta
4 sztuki
1 szklanka
100 gramów
100 gramów
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z czekolada i solą. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem. Do masy stopniowo dodajemy mąkę , a następnie przestudzone masło z czekolada.
Krok 2
Masę mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25-30 minut.
Krok 3
Sos malinowy: w rondelku umieszczamy maliny z miodem i górujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Sos redukujemy. Jeżeli ktoś woli gładki sos przecieramy go przez sito.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej