
Składniki
175 gramów
250 gramów
1 szczypta
4 sztuki
1 szklanka
100 gramów
100 gramów
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W rondelku na małym ogniu rozpuszczamy masło z czekolada i solą. W dużej misce ubijamy jajka z cukrem. Do masy stopniowo dodajemy mąkę , a następnie przestudzone masło z czekolada.
Krok 2
Masę mieszamy i przelewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzchu układamy maliny. Wkładamy do nagrzanego piekarnika 180 stopni na 25-30 minut.
Krok 3
Sos malinowy: w rondelku umieszczamy maliny z miodem i górujemy na małym ogniu cały czas mieszając. Sos redukujemy. Jeżeli ktoś woli gładki sos przecieramy go przez sito.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej