Składniki
120 gramów
250 gramów
400 gramów
2 opakowania
4 sztuki
60 gramów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Następnie do masy dosyp cukier i wymieszaj.
Krok 2
Dodaj cukier waniliowy, jaja, a na końcu mąkę i sól. Dokładnie wymieszaj całość.
Krok 3
Masę przełóż do formy wyłożonej pergaminem.
Krok 4
Piecz 30-35 minut w temperaturze 165 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej