Ciasto czekoladowe Brownie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ciasto czekoladowe Brownie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

63

1177 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1170 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2780 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

120 gramów

250 gramów

400 gramów

2 opakowania

4 sztuki

60 gramów

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladę rozpuść z masłem w kąpieli wodnej. Następnie do masy dosyp cukier i wymieszaj.

Krok 2

Dodaj cukier waniliowy, jaja, a na końcu mąkę i sól. Dokładnie wymieszaj całość.

Krok 3

Masę przełóż do formy wyłożonej pergaminem.

Krok 4

Piecz 30-35 minut w temperaturze 165 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto czekoladowe Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto czekoladowe Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto czekoladowe Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto czekoladowe Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto czekoladowe Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto czekoladowe Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto czekoladowe Brownie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ciasto czekoladowe Brownie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej