Deser z kaszy jaglanej | Przepisy.pl pixel

Przepisy na deser z kaszy jaglanej

3 przepisy

Filtrowanie i sortowanie
Zamknij filtr
Filtrowanie:Sortowanie:

Filtrowanie: wyczyść filtry

Sortowanie:

logo przepisy.pl

Ciekawostki i porady

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

przepisy.pl - deser z kaszy jaglanejdeser z kaszy jaglanej

Deser z kaszy jaglanej i mleka kokosowego to popularny ostatnio sposób na wykorzystanie obydwu tych składników. Kasza jaglana ma delikatny, lekko orzechowy posmak, a ugotowana na mleku staje się słodkawa. Oprócz kokosowego, sprawdzi się też krowie albo mleko ryżowe, migdałowe czy sojowe. Łatwo zmiksować całość na gładki krem, który można podać samodzielnie, np. z bakaliami lub owocami, a także użyć jako bazę do ciast. Świetnym przykładem na taki wypiek jest brownie, czyli deser z kaszy jaglanej i kakao – bezglutenowe (o ile użyty zostanie specjalny proszek do pieczenia), mocno czekoladowe, ciężkie i wilgotne, czyli takie, jakie powinno być to klasyczne amerykańskie ciasto. Tak przygotowana kasza jaglana to deser czekoladowy, który zadowoli fanów słodyczy. Deser z kaszy jaglanej z truskawkami jest też prostym i pysznym połączeniem, które warto wykorzystać do przygotowania delikatnego ciasta bez pieczenia. Herbatnikowy spód z migdałowo-kokosowym kremem i świeżymi owocami prezentuje się apetycznie i jest odpowiedni na wiele okazji. Dla wielbicieli polskiej kuchni polecamy deser z kaszy jaglanej z suszonymi śliwkami. Smacznego!