trufle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

trufle

Autor: Ela Ślązak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

5 gramów

4 łyżki

4 opakowania

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ukręcić z cukrem pudrem na gładką masę, dodać kakao, wódkę i aromat. Następnie herbatniki rozdrobnić na pomocą blendera i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.

Krok 2

Masę czekoladową małymi porcjami nabierać na dłoń, robić taki placek, na którego środku układać wisienkę parzoną, formować kulkę i obtaczać w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach laskowych.

Ela Ślązak

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Czeskie knedliczki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej