trufle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

trufle

Autor: Ela Ślązak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

5 gramów

4 łyżki

4 opakowania

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ukręcić z cukrem pudrem na gładką masę, dodać kakao, wódkę i aromat. Następnie herbatniki rozdrobnić na pomocą blendera i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.

Krok 2

Masę czekoladową małymi porcjami nabierać na dłoń, robić taki placek, na którego środku układać wisienkę parzoną, formować kulkę i obtaczać w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach laskowych.

Ela Ślązak

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Miękkie pierniczki
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej