
Składniki
200 gramów
1 szklanka
5 gramów
4 łyżki
4 opakowania
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Masło ukręcić z cukrem pudrem na gładką masę, dodać kakao, wódkę i aromat. Następnie herbatniki rozdrobnić na pomocą blendera i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.
Krok 2
Masę czekoladową małymi porcjami nabierać na dłoń, robić taki placek, na którego środku układać wisienkę parzoną, formować kulkę i obtaczać w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach laskowych.

Dobra rada:
Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej