trufle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

trufle

Autor: Ela Ślązak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

5 gramów

4 łyżki

4 opakowania

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ukręcić z cukrem pudrem na gładką masę, dodać kakao, wódkę i aromat. Następnie herbatniki rozdrobnić na pomocą blendera i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.

Krok 2

Masę czekoladową małymi porcjami nabierać na dłoń, robić taki placek, na którego środku układać wisienkę parzoną, formować kulkę i obtaczać w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach laskowych.

Ela Ślązak

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej