trufle przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

trufle

Autor: Ela Ślązak

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 szklanka

5 gramów

4 łyżki

4 opakowania

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Masło ukręcić z cukrem pudrem na gładką masę, dodać kakao, wódkę i aromat. Następnie herbatniki rozdrobnić na pomocą blendera i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.

Krok 2

Masę czekoladową małymi porcjami nabierać na dłoń, robić taki placek, na którego środku układać wisienkę parzoną, formować kulkę i obtaczać w wiórkach kokosowych lub zmielonych orzechach laskowych.

Ela Ślązak

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • trufle - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej