Murzynek na zsiadłym mleku

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

5

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

2 sztuki

1.5 szklanki

2 szklanki

3 szklanki

1 sztuka

3 łyżki

1.5 łyżeczki

polewa:

2 łyżki

4 łyżki

3 łyżki

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kasię utrzeć z cukrem i nadal ucierając dodawać jajka.

Krok 2

Następnie dodać zsiadłe mleko oraz przesianą mąkę z sodą i kakao.

Krok 3

Piec ok 35 min. w temp. 170 stopni.

Krok 4

Polewa: Kasię roztopić, dodać cukier i kakao.

Krok 5

Jak masa się połączy, dodać śmietankę i krótko zagotować.

Krok 6

Ostudzony placek polać polewą (również zimną). Smacznego:)

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Murzynek na zsiadłym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Murzynek na zsiadłym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Murzynek na zsiadłym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Murzynek na zsiadłym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Murzynek na zsiadłym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Murzynek na zsiadłym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Murzynek na zsiadłym mleku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej