Babeczki kakaowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki kakaowe

Autor: Mariola Walewska

ratingratingratingratingrating

4

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy suche składniki czyli mąkę i dodajemy cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, ciemne kakao oraz rodzynki.

Krok 2

Do drugiej miski dodajemy składniki mokre czyli wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz olej rzepakowy. Dokładnie mieszamy trzepaczką, jak składniki mokre się połączą dodajemy do suchych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałą masą napełniamy silikonowe foremki.

Krok 3

Silikonowe foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut (albo termoobieg 180). Po ostygnięciu posypujemy babeczki kakaowe cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej