Babeczki kakaowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Babeczki kakaowe

Autor: Mariola Walewska

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy suche składniki czyli mąkę i dodajemy cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, ciemne kakao oraz rodzynki.

Krok 2

Do drugiej miski dodajemy składniki mokre czyli wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz olej rzepakowy. Dokładnie mieszamy trzepaczką, jak składniki mokre się połączą dodajemy do suchych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałą masą napełniamy silikonowe foremki.

Krok 3

Silikonowe foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut (albo termoobieg 180). Po ostygnięciu posypujemy babeczki kakaowe cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej