Babeczki kakaowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki kakaowe

Autor: Mariola Walewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy suche składniki czyli mąkę i dodajemy cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, ciemne kakao oraz rodzynki.

Krok 2

Do drugiej miski dodajemy składniki mokre czyli wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz olej rzepakowy. Dokładnie mieszamy trzepaczką, jak składniki mokre się połączą dodajemy do suchych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałą masą napełniamy silikonowe foremki.

Krok 3

Silikonowe foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut (albo termoobieg 180). Po ostygnięciu posypujemy babeczki kakaowe cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Muffinki marchewkowe
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej