Babeczki kakaowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Babeczki kakaowe

Autor: Mariola Walewska

ratingratingratingratingrating

4

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miski przesiewamy suche składniki czyli mąkę i dodajemy cukier, proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, ciemne kakao oraz rodzynki.

Krok 2

Do drugiej miski dodajemy składniki mokre czyli wbijamy jajka, wlewamy mleko oraz olej rzepakowy. Dokładnie mieszamy trzepaczką, jak składniki mokre się połączą dodajemy do suchych składników. Wszystko dokładnie mieszamy, a powstałą masą napełniamy silikonowe foremki.

Krok 3

Silikonowe foremki wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na około 25 minut (albo termoobieg 180). Po ostygnięciu posypujemy babeczki kakaowe cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Babeczki kakaowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej