Składniki
2 opakowania
1 słoik
500 mililitrów
250 gramów
3 łyżki
2 sztuki
150 gramów
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Oba budynie mieszamy z cukrem i połową szklanki zimnego mleka. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące się mleko wlewamy budyń i gotujemy, cały czas mieszając. Następnie gotowy budyń trzeba przestudzić.
Krok 2
Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładko i dodawać po jednej łyżce przestudzony budyń. Miksujemy do oporu czyli do uzyskania gładkiego kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem.
Krok 3
W wyłożonej blaszce ułożyć warstwę herbatników petit beurre, na to masę kajmakową (przed otwarciem włóż puszkę do ciepłej wody, żeby się lepiej smarowało). Na masie kajmakowej kładziemy drugą warstwę herbatników. Na herbatnikach wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej wykładamy kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy bitą śmietanę. Wierzch ciasta 3 Bit posypujemy startą czekoladą. Ciasto 3 Bit podajemy schłodzone - wtedy najlepiej smakuje.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej