3 Bit Ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3 Bit Ciasto

Autor: Mariola Walewska

ratingratingratingratingrating

7

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

34 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

73 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 słoik

500 mililitrów

250 gramów

3 łyżki

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba budynie mieszamy z cukrem i połową szklanki zimnego mleka. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące się mleko wlewamy budyń i gotujemy, cały czas mieszając. Następnie gotowy budyń trzeba przestudzić.

Krok 2

Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładko i dodawać po jednej łyżce przestudzony budyń. Miksujemy do oporu czyli do uzyskania gładkiego kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem.

Krok 3

W wyłożonej blaszce ułożyć warstwę herbatników petit beurre, na to masę kajmakową (przed otwarciem włóż puszkę do ciepłej wody, żeby się lepiej smarowało). Na masie kajmakowej kładziemy drugą warstwę herbatników. Na herbatnikach wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej wykładamy kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy bitą śmietanę. Wierzch ciasta 3 Bit posypujemy startą czekoladą. Ciasto 3 Bit podajemy schłodzone - wtedy najlepiej smakuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej