3 Bit Ciasto przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

3 Bit Ciasto

Autor: Mariola Walewska

ratingratingratingratingrating

6

2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

58 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 opakowania

1 słoik

500 mililitrów

250 gramów

3 łyżki

2 sztuki

150 gramów

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oba budynie mieszamy z cukrem i połową szklanki zimnego mleka. Resztę mleka gotujemy. Na gotujące się mleko wlewamy budyń i gotujemy, cały czas mieszając. Następnie gotowy budyń trzeba przestudzić.

Krok 2

Masło w temperaturze pokojowej miksujemy na gładko i dodawać po jednej łyżce przestudzony budyń. Miksujemy do oporu czyli do uzyskania gładkiego kremu. Śmietanę ubijamy na sztywno z mascarpone i cukrem pudrem.

Krok 3

W wyłożonej blaszce ułożyć warstwę herbatników petit beurre, na to masę kajmakową (przed otwarciem włóż puszkę do ciepłej wody, żeby się lepiej smarowało). Na masie kajmakowej kładziemy drugą warstwę herbatników. Na herbatnikach wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej wykładamy kolejną warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy bitą śmietanę. Wierzch ciasta 3 Bit posypujemy startą czekoladą. Ciasto 3 Bit podajemy schłodzone - wtedy najlepiej smakuje.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • 3 Bit Ciasto - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej