Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką
łatwe
27 osób zapisało

Składniki
250 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
100 mililitrów
2 łyżeczki
5 łyżeczek
2 łyżeczki
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka miksujemy z cukrem kokosowym oraz mleczkiem kokosowym przez kilka minut.
Krok 2
Dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej oraz mleko. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę.
Krok 3
Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 4
Ser mascarpone miksujemy z ksylitolem oraz kakao. Tak przygotowaną masą dekorujemy babeczki.
Krok 5
Wierzch babeczek posypujemy cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej