Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

100 mililitrów

2 łyżeczki

5 łyżeczek

2 łyżeczki

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka miksujemy z cukrem kokosowym oraz mleczkiem kokosowym przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej oraz mleko. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę.

Krok 3

Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia.

Krok 4

Ser mascarpone miksujemy z ksylitolem oraz kakao. Tak przygotowaną masą dekorujemy babeczki.

Krok 5

Wierzch babeczek posypujemy cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej