Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką
łatwe
27 osób zapisało

Składniki
250 gramów
2 sztuki
0.5 szklanki
100 mililitrów
2 łyżeczki
5 łyżeczek
2 łyżeczki
2 łyżki
200 gramów
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka miksujemy z cukrem kokosowym oraz mleczkiem kokosowym przez kilka minut.
Krok 2
Dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej oraz mleko. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę.
Krok 3
Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia.
Krok 4
Ser mascarpone miksujemy z ksylitolem oraz kakao. Tak przygotowaną masą dekorujemy babeczki.
Krok 5
Wierzch babeczek posypujemy cynamonem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej