Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

100 mililitrów

2 łyżeczki

5 łyżeczek

2 łyżeczki

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka miksujemy z cukrem kokosowym oraz mleczkiem kokosowym przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej oraz mleko. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę.

Krok 3

Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia.

Krok 4

Ser mascarpone miksujemy z ksylitolem oraz kakao. Tak przygotowaną masą dekorujemy babeczki.

Krok 5

Wierzch babeczek posypujemy cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej