Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką

Autor: healthfitlife

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

0.5 szklanki

100 mililitrów

2 łyżeczki

5 łyżeczek

2 łyżeczki

2 łyżki

200 gramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka miksujemy z cukrem kokosowym oraz mleczkiem kokosowym przez kilka minut.

Krok 2

Dodajemy mąkę wymieszaną z kakao i proszkiem do pieczenia. Wlewamy olej oraz mleko. Wszystkie składniki dokładnie miksujemy. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę.

Krok 3

Masę przekładamy do foremek na babeczki. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 25 minut. Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia.

Krok 4

Ser mascarpone miksujemy z ksylitolem oraz kakao. Tak przygotowaną masą dekorujemy babeczki.

Krok 5

Wierzch babeczek posypujemy cynamonem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Czekoladowe babeczki z cynamonową posypką   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej