Chlebek z czosnkiem i serem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chlebek z czosnkiem i serem

Autor: agrawa

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

27 osób wydrukowało

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

150 gramów

3 sztuki

4 sztuki

200 gramów

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szykujemy filię aluminiową którą zawiniemy chlebek

Krok 2

W rondelku rozpuszczamy masło.Do rozpuszczonego masła dodajemy czosnek drobno posiekany bądź przeciśnięty przez praskę,posiekaną natkę pietruszki.Doprawiamy solą i pieprzem.Możemy jeszcze dodać 1/2 łyżeczki czosnku niedźwiedziego jeżeli ktoś lubi czosnek oczywiście .Chlebek nacinamy na skos najpierw w jedną stronę później w druga tak aby powstały kwadraciki ale uważając ,żeby spód został nie naruszony.W powstałe szczeliny najpierw wlewamy masło z przyprawami a później nadziewamy tartym serem.Polewamy jeszcze chlebek po wierzchu masłem.Tak nadziany chlebek zawijamy w folię aluminiową i wstawiamy do nagrzanego do 170 C piekarnika na 20 minut,następnie delikatnie odkrywamy górę i pieczemy jeszcze około 8 minut.Po wyjęciu najlepiej smakuje na ciepło.Odrywamy kwadraciki i Smacznego

agrawa

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chlebek z czosnkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chlebek z czosnkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chlebek z czosnkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chlebek z czosnkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chlebek z czosnkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chlebek z czosnkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chlebek z czosnkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chlebek z czosnkiem i serem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej