Szparagi w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w cieście francuskim

Autor: Gosiaczek1992

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

7 plastrów

7 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwinąć; wyciąć z niego wąskie, długie prostokąty

Krok 2

Szparagi zawinąć w szynkę parmeńską i ser oraz owinąć ciastem francuskim

Krok 3

Posypać gotowe szparagi łyżeczką sezamu

Krok 4

Piec ok. 15 minut w temperaturze 220 stopni

Gosiaczek1992

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej