
Składniki
1 opakowanie
1 opakowanie
1 łyżeczka
7 plastrów
7 plastrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ciasto francuskie rozwinąć; wyciąć z niego wąskie, długie prostokąty
Krok 2
Szparagi zawinąć w szynkę parmeńską i ser oraz owinąć ciastem francuskim
Krok 3
Posypać gotowe szparagi łyżeczką sezamu
Krok 4
Piec ok. 15 minut w temperaturze 220 stopni

Dobra rada:
Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej