Szparagi w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w cieście francuskim

Autor: Gosiaczek1992

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

7 plastrów

7 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwinąć; wyciąć z niego wąskie, długie prostokąty

Krok 2

Szparagi zawinąć w szynkę parmeńską i ser oraz owinąć ciastem francuskim

Krok 3

Posypać gotowe szparagi łyżeczką sezamu

Krok 4

Piec ok. 15 minut w temperaturze 220 stopni

Gosiaczek1992

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej