Szparagi w cieście francuskim przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szparagi w cieście francuskim

Autor: Gosiaczek1992

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

1 opakowanie

1 łyżeczka

7 plastrów

7 plastrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto francuskie rozwinąć; wyciąć z niego wąskie, długie prostokąty

Krok 2

Szparagi zawinąć w szynkę parmeńską i ser oraz owinąć ciastem francuskim

Krok 3

Posypać gotowe szparagi łyżeczką sezamu

Krok 4

Piec ok. 15 minut w temperaturze 220 stopni

Gosiaczek1992

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szparagi w cieście francuskim  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej