Gruszka z serem pleśniowym w szynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszka z serem pleśniowym w szynce

Autor: Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 plastrów

100 gramów

80 gramów

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki myjemy i kroimy na 4 części. Z każdej usuwamy gniazda nasienne. W miseczce mieszamy sery wraz z orzechami i natką pietruszki. Doprawiamy. Miejsca po gwiazdach nasiennych wypełniamy farszem, dodajemy rukolę i owijamy szynką.

Karolina

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej