Gruszka z serem pleśniowym w szynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszka z serem pleśniowym w szynce

Autor: Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 plastrów

100 gramów

80 gramów

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki myjemy i kroimy na 4 części. Z każdej usuwamy gniazda nasienne. W miseczce mieszamy sery wraz z orzechami i natką pietruszki. Doprawiamy. Miejsca po gwiazdach nasiennych wypełniamy farszem, dodajemy rukolę i owijamy szynką.

Karolina

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Kartacze
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej