Gruszka z serem pleśniowym w szynce przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gruszka z serem pleśniowym w szynce

Autor: Karolina

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

8 plastrów

100 gramów

80 gramów

1 garść

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Gruszki myjemy i kroimy na 4 części. Z każdej usuwamy gniazda nasienne. W miseczce mieszamy sery wraz z orzechami i natką pietruszki. Doprawiamy. Miejsca po gwiazdach nasiennych wypełniamy farszem, dodajemy rukolę i owijamy szynką.

Karolina

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gruszka z serem pleśniowym w szynce  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Pulpety w sosie koperkowym
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej