Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
60 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

67 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

100 gramów

50 gramów

50 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 opakowania

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy paluszek owiń cieniutki plasterek szynki parmeńskiej i ustaw w szklankach. Ser żółty pokrój w kostki. Nadziewaj na wykałaczki po kolei: oliwkę, zwinięty plasterek salami, kostkę żółtego sera.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 1

Krok 2

Powtarzaj do wykorzystania wszystkich składników. Koreczki ułóż na płaskim talerzu.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 2

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobniutką kosteczkę. Odłóż.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 3

Krok 4

Opakowanie serka homogenizowanego wymieszaj z ziołami, dopraw do smaku i przełóż do miseczki. Drugi serek homogenizowany rozmieszaj z łyżką pasty paprykowej i dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 4

Krok 5

Przełóż do drugiej miseczki i obydwa przygotowane dipy przyozdób drobniutką kostką paprykową i ziołami. Podawaj razem z chrupiącymi paluszkami grissini i koreczkami.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone papryki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej