Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

23 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

100 gramów

50 gramów

50 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 opakowania

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy paluszek owiń cieniutki plasterek szynki parmeńskiej i ustaw w szklankach. Ser żółty pokrój w kostki. Nadziewaj na wykałaczki po kolei: oliwkę, zwinięty plasterek salami, kostkę żółtego sera.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 1

Krok 2

Powtarzaj do wykorzystania wszystkich składników. Koreczki ułóż na płaskim talerzu.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 2

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobniutką kosteczkę. Odłóż.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 3

Krok 4

Opakowanie serka homogenizowanego wymieszaj z ziołami, dopraw do smaku i przełóż do miseczki. Drugi serek homogenizowany rozmieszaj z łyżką pasty paprykowej i dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 4

Krok 5

Przełóż do drugiej miseczki i obydwa przygotowane dipy przyozdób drobniutką kostką paprykową i ziołami. Podawaj razem z chrupiącymi paluszkami grissini i koreczkami.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.

Czytaj więcej

Delikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.

Czytaj więcej