Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 szczypta

1 łyżka

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

50 gramów

150 gramów

1 łyżeczka

200 gramów

100 gramów

16 sztuk

2 opakowania

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy paluszek owiń cieniutki plasterek szynki parmeńskiej i ustaw w szklankach. Ser żółty pokrój w kostki. Nadziewaj na wykałaczki po kolei: oliwkę, zwinięty plasterek salami, kostkę żółtego sera.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 1

Krok 2

Powtarzaj do wykorzystania wszystkich składników. Koreczki ułóż na płaskim talerzu.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 2

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobniutką kosteczkę. Odłóż.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 3

Krok 4

Opakowanie serka homogenizowanego wymieszaj z ziołami, dopraw do smaku i przełóż do miseczki. Drugi serek homogenizowany rozmieszaj z łyżką pasty paprykowej i dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 4

Krok 5

Przełóż do drugiej miseczki i obydwa przygotowane dipy przyozdób drobniutką kostką paprykową i ziołami. Podawaj razem z chrupiącymi paluszkami grissini i koreczkami.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Pieprz czarny z Wietnamu mielony Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej