Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

53 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

100 gramów

50 gramów

50 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 opakowania

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy paluszek owiń cieniutki plasterek szynki parmeńskiej i ustaw w szklankach. Ser żółty pokrój w kostki. Nadziewaj na wykałaczki po kolei: oliwkę, zwinięty plasterek salami, kostkę żółtego sera.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 1

Krok 2

Powtarzaj do wykorzystania wszystkich składników. Koreczki ułóż na płaskim talerzu.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 2

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobniutką kosteczkę. Odłóż.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 3

Krok 4

Opakowanie serka homogenizowanego wymieszaj z ziołami, dopraw do smaku i przełóż do miseczki. Drugi serek homogenizowany rozmieszaj z łyżką pasty paprykowej i dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 4

Krok 5

Przełóż do drugiej miseczki i obydwa przygotowane dipy przyozdób drobniutką kostką paprykową i ziołami. Podawaj razem z chrupiącymi paluszkami grissini i koreczkami.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Buddha bowl
czas przygotowania
50 min.
stopień trudności

łatwe

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej