Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami
średnie
56 osób zapisało

Składniki
16 sztuk
200 gramów
100 gramów
50 gramów
50 gramów
1 sztuka
150 gramów
2 opakowania
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy paluszek owiń cieniutki plasterek szynki parmeńskiej i ustaw w szklankach. Ser żółty pokrój w kostki. Nadziewaj na wykałaczki po kolei: oliwkę, zwinięty plasterek salami, kostkę żółtego sera.

Krok 2
Powtarzaj do wykorzystania wszystkich składników. Koreczki ułóż na płaskim talerzu.

Krok 3
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobniutką kosteczkę. Odłóż.

Krok 4
Opakowanie serka homogenizowanego wymieszaj z ziołami, dopraw do smaku i przełóż do miseczki. Drugi serek homogenizowany rozmieszaj z łyżką pasty paprykowej i dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Krok 5
Przełóż do drugiej miseczki i obydwa przygotowane dipy przyozdób drobniutką kostką paprykową i ziołami. Podawaj razem z chrupiącymi paluszkami grissini i koreczkami.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej