Składniki
16 sztuk
200 gramów
100 gramów
50 gramów
50 gramów
1 sztuka
150 gramów
2 opakowania
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Każdy paluszek owiń cieniutki plasterek szynki parmeńskiej i ustaw w szklankach. Ser żółty pokrój w kostki. Nadziewaj na wykałaczki po kolei: oliwkę, zwinięty plasterek salami, kostkę żółtego sera.
Krok 2
Powtarzaj do wykorzystania wszystkich składników. Koreczki ułóż na płaskim talerzu.
Krok 3
Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobniutką kosteczkę. Odłóż.
Krok 4
Opakowanie serka homogenizowanego wymieszaj z ziołami, dopraw do smaku i przełóż do miseczki. Drugi serek homogenizowany rozmieszaj z łyżką pasty paprykowej i dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.
Krok 5
Przełóż do drugiej miseczki i obydwa przygotowane dipy przyozdób drobniutką kostką paprykową i ziołami. Podawaj razem z chrupiącymi paluszkami grissini i koreczkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Mieszanka ziół i przypraw Włoska z suszonymi pomidorami Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej