Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

30 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

16 sztuk

200 gramów

100 gramów

50 gramów

50 gramów

1 sztuka

150 gramów

2 opakowania

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Każdy paluszek owiń cieniutki plasterek szynki parmeńskiej i ustaw w szklankach. Ser żółty pokrój w kostki. Nadziewaj na wykałaczki po kolei: oliwkę, zwinięty plasterek salami, kostkę żółtego sera.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 1

Krok 2

Powtarzaj do wykorzystania wszystkich składników. Koreczki ułóż na płaskim talerzu.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 2

Krok 3

Paprykę umyj, usuń gniazda nasienne i pokrój w drobniutką kosteczkę. Odłóż.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 3

Krok 4

Opakowanie serka homogenizowanego wymieszaj z ziołami, dopraw do smaku i przełóż do miseczki. Drugi serek homogenizowany rozmieszaj z łyżką pasty paprykowej i dopraw do smaku przyprawami i kilkoma kroplami sosu tabasco.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 4

Krok 5

Przełóż do drugiej miseczki i obydwa przygotowane dipy przyozdób drobniutką kostką paprykową i ziołami. Podawaj razem z chrupiącymi paluszkami grissini i koreczkami.

Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące paluszki grissini z serowymi dipami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej