Hamburger z jajem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger z jajem

Autor: Maria Maria

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 plaster

1 plaster

1 listek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 garść

1 gram

0.5 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszać z przyprawami, musztardą francuską i uformować kotleta. Cukinie pokroić w grubsze plastry i razem ze szparagami wymieszać z solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek. Rozgrzać grilla i grillujemy warzywa oraz kotleta. Przygotwać frytki w piekarniku (oczywiście to tylko dodatek).

Krok 2

Sos musztardowy przygotować z musztardy łagodnej, majonezu, odrobiny soku z cytryny oraz przypraw.

Krok 3

Zrobić jajko sadzone. Jak jajko będzie prawie ścięte położyć na nie plasterek sera. Bułkę rozkroić, posmarować sosem, położyć szynkę, sałatę, kotleta, jajko, posmarować sosem i przykryć połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej