Składniki
180 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 plaster
1 plaster
1 listek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 garść
1 gram
0.5 sztuki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszać z przyprawami, musztardą francuską i uformować kotleta. Cukinie pokroić w grubsze plastry i razem ze szparagami wymieszać z solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek. Rozgrzać grilla i grillujemy warzywa oraz kotleta. Przygotwać frytki w piekarniku (oczywiście to tylko dodatek).
Krok 2
Sos musztardowy przygotować z musztardy łagodnej, majonezu, odrobiny soku z cytryny oraz przypraw.
Krok 3
Zrobić jajko sadzone. Jak jajko będzie prawie ścięte położyć na nie plasterek sera. Bułkę rozkroić, posmarować sosem, położyć szynkę, sałatę, kotleta, jajko, posmarować sosem i przykryć połówką bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej