Hamburger z jajem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger z jajem

Autor: Maria Maria

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 plaster

1 plaster

1 listek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 garść

1 gram

0.5 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszać z przyprawami, musztardą francuską i uformować kotleta. Cukinie pokroić w grubsze plastry i razem ze szparagami wymieszać z solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek. Rozgrzać grilla i grillujemy warzywa oraz kotleta. Przygotwać frytki w piekarniku (oczywiście to tylko dodatek).

Krok 2

Sos musztardowy przygotować z musztardy łagodnej, majonezu, odrobiny soku z cytryny oraz przypraw.

Krok 3

Zrobić jajko sadzone. Jak jajko będzie prawie ścięte położyć na nie plasterek sera. Bułkę rozkroić, posmarować sosem, położyć szynkę, sałatę, kotleta, jajko, posmarować sosem i przykryć połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej