Składniki
180 gramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 plaster
1 plaster
1 listek
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 sztuka
3 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
1 garść
1 gram
0.5 sztuki
1 gram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso wymieszać z przyprawami, musztardą francuską i uformować kotleta. Cukinie pokroić w grubsze plastry i razem ze szparagami wymieszać z solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek. Rozgrzać grilla i grillujemy warzywa oraz kotleta. Przygotwać frytki w piekarniku (oczywiście to tylko dodatek).
Krok 2
Sos musztardowy przygotować z musztardy łagodnej, majonezu, odrobiny soku z cytryny oraz przypraw.
Krok 3
Zrobić jajko sadzone. Jak jajko będzie prawie ścięte położyć na nie plasterek sera. Bułkę rozkroić, posmarować sosem, położyć szynkę, sałatę, kotleta, jajko, posmarować sosem i przykryć połówką bułki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej