Hamburger z jajem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger z jajem

Autor: Maria Maria

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 plaster

1 plaster

1 listek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 garść

1 gram

0.5 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszać z przyprawami, musztardą francuską i uformować kotleta. Cukinie pokroić w grubsze plastry i razem ze szparagami wymieszać z solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek. Rozgrzać grilla i grillujemy warzywa oraz kotleta. Przygotwać frytki w piekarniku (oczywiście to tylko dodatek).

Krok 2

Sos musztardowy przygotować z musztardy łagodnej, majonezu, odrobiny soku z cytryny oraz przypraw.

Krok 3

Zrobić jajko sadzone. Jak jajko będzie prawie ścięte położyć na nie plasterek sera. Bułkę rozkroić, posmarować sosem, położyć szynkę, sałatę, kotleta, jajko, posmarować sosem i przykryć połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej