Hamburger z jajem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hamburger z jajem

Autor: Maria Maria

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

180 gramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 plaster

1 plaster

1 listek

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 sztuka

3 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

1 garść

1 gram

0.5 sztuki

1 gram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso wymieszać z przyprawami, musztardą francuską i uformować kotleta. Cukinie pokroić w grubsze plastry i razem ze szparagami wymieszać z solą, pieprzem i odrobiną oliwy z oliwek. Rozgrzać grilla i grillujemy warzywa oraz kotleta. Przygotwać frytki w piekarniku (oczywiście to tylko dodatek).

Krok 2

Sos musztardowy przygotować z musztardy łagodnej, majonezu, odrobiny soku z cytryny oraz przypraw.

Krok 3

Zrobić jajko sadzone. Jak jajko będzie prawie ścięte położyć na nie plasterek sera. Bułkę rozkroić, posmarować sosem, położyć szynkę, sałatę, kotleta, jajko, posmarować sosem i przykryć połówką bułki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hamburger z jajem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Prażona ciecierzyca
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej