
Składniki
16 gramów
16 gramów
3 gramy
4 łyżki
1 łyżeczka
1 gram
8 łyżek
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zamarynować krewetki w oliwie, soli, pieprzu, czosnku i chilli minimum 15 min
Krok 2
Zamarynowane krewetki owinąć boczkiem i nadziewać na szaszłyki, przekładając plastrami cukini i grillowac
Krok 3
Podawać z sosem z jogurtu, majonezu miodu i cytryny
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej