
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
150 gramów
1.5 szklanki
50 mililitrów
3 łyżki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Miksujemy ze sobą składniki mokre
Krok 2
Dodajemy do masy składniki suche i miksujemy
Krok 3
Na patelni małymi porcjami, za pomocą łyżeczki nakładamy małe porcję ciasta, na to odrobinę nutelli i przykrywamy ciastem. Smażymy z dwóch stron.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej