Serek wiejski z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serek wiejski z warzywami

i płatkami owsianymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

25

heart
511 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

194 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

572 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój na drobne kawałki.

Serek wiejski z warzywami - Krok 1

Krok 2

Dodaj do warzyw serek, płatki i całość posyp przyprawą. Dokładnie wymieszaj i na wierzch połóż kiełki fasoli mung. Na deser zjedz winogrona.

Serek wiejski z warzywami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witamin: A, C, B2, B12, B6, witaminy E i kwasu foliowego, wapnia, miedzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Roladki z szynki
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serek wiejski z warzywamiSerek wiejski z warzywami

Nie wiesz, co przygotować na podwieczorek? Ważne dla Ciebie jest to, aby przekąskę zrobić łatwo i szybko? Na te pytania jest jedna odpowiedź - przyrządź znakomity serek ziarnisty z warzywami i płatkami owsianymi. Lekko, pożywnie i co najważniejsze - smacznie!

Dla kogo? To wyjątkowo prosty przepis na smaczny podwieczorek dla każdego. Bez problemu zrobisz go w domu, w pracy lub w podróży. Wystarczy Ci tylko kilka prostych składników: serek, pokrojone warzywa, płatki owsiane – i gotowe!

Na zdrowie! Podwieczorek dostarczy do organizmu moc witamin z grupy B: B2 (0,7 mg, czyli 0,7% RWS), B6 (07, czyli 50% RWS), które pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.

Czy wiesz, że? Serek ziarnisty to bardzo popularna i powszechnie dostępna forma nabiału. Inaczej określa się go serkiem wiejskim lub cottage cheese. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i ziarnistą konsystencją.