Serek wiejski z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Serek wiejski z warzywami

i płatkami owsianymi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

25

heart
516 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

197 osób wydrukowało

Pobierz pdf

575 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

2 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Warzywa umyj i pokrój na drobne kawałki.

Serek wiejski z warzywami - Krok 1

Krok 2

Dodaj do warzyw serek, płatki i całość posyp przyprawą. Dokładnie wymieszaj i na wierzch połóż kiełki fasoli mung. Na deser zjedz winogrona.

Serek wiejski z warzywami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, witamin: A, C, B2, B12, B6, witaminy E i kwasu foliowego, wapnia, miedzi.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Serek wiejski z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Parówkowa przekąska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Serek wiejski z warzywamiSerek wiejski z warzywami

Nie wiesz, co przygotować na podwieczorek? Ważne dla Ciebie jest to, aby przekąskę zrobić łatwo i szybko? Na te pytania jest jedna odpowiedź - przyrządź znakomity serek ziarnisty z warzywami i płatkami owsianymi. Lekko, pożywnie i co najważniejsze - smacznie!

Dla kogo? To wyjątkowo prosty przepis na smaczny podwieczorek dla każdego. Bez problemu zrobisz go w domu, w pracy lub w podróży. Wystarczy Ci tylko kilka prostych składników: serek, pokrojone warzywa, płatki owsiane – i gotowe!

Na zdrowie! Podwieczorek dostarczy do organizmu moc witamin z grupy B: B2 (0,7 mg, czyli 0,7% RWS), B6 (07, czyli 50% RWS), które pomagają w utrzymaniu prawidłowych funkcji psychologicznych.

Czy wiesz, że? Serek ziarnisty to bardzo popularna i powszechnie dostępna forma nabiału. Inaczej określa się go serkiem wiejskim lub cottage cheese. Charakteryzuje się delikatnym smakiem i ziarnistą konsystencją.