Filmowa sałatka w waflu koszyczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filmowa sałatka w waflu koszyczku

Autor: peter

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

6 sztuk

4 plastry

8 sztuk

1 plaster

4 sztuki

4 plastry

1 łyżka

4 sztuki

4 plastry

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę, sałatę, botwinkę myję i palcami rozdrabniam.

Krok 2

Układam w wafelkach. Dodaję mozzarellę, ser blue, pomidorki które kroję na pół, dodaję oliwki, chili pokrojoną drobno, plaster ogórka, plaster szynki. Posypuję kukurydzą odsączoną z zalewy.

Krok 3

Z kabanosów robię rączki.

Krok 4

Sałatkę polewam sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej