Filmowa sałatka w waflu koszyczku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Filmowa sałatka w waflu koszyczku

Autor: peter

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

41 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 pęczek

1 pęczek

1 pęczek

6 sztuk

4 plastry

8 sztuk

1 plaster

4 sztuki

4 plastry

1 łyżka

4 sztuki

4 plastry

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rukolę, sałatę, botwinkę myję i palcami rozdrabniam.

Krok 2

Układam w wafelkach. Dodaję mozzarellę, ser blue, pomidorki które kroję na pół, dodaję oliwki, chili pokrojoną drobno, plaster ogórka, plaster szynki. Posypuję kukurydzą odsączoną z zalewy.

Krok 3

Z kabanosów robię rączki.

Krok 4

Sałatkę polewam sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filmowa sałatka w waflu koszyczku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej