
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
6 sztuk
4 plastry
8 sztuk
1 plaster
4 sztuki
4 plastry
1 łyżka
4 sztuki
4 plastry
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę, sałatę, botwinkę myję i palcami rozdrabniam.
Krok 2
Układam w wafelkach. Dodaję mozzarellę, ser blue, pomidorki które kroję na pół, dodaję oliwki, chili pokrojoną drobno, plaster ogórka, plaster szynki. Posypuję kukurydzą odsączoną z zalewy.
Krok 3
Z kabanosów robię rączki.
Krok 4
Sałatkę polewam sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































