
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
6 sztuk
4 plastry
8 sztuk
1 plaster
4 sztuki
4 plastry
1 łyżka
4 sztuki
4 plastry
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę, sałatę, botwinkę myję i palcami rozdrabniam.
Krok 2
Układam w wafelkach. Dodaję mozzarellę, ser blue, pomidorki które kroję na pół, dodaję oliwki, chili pokrojoną drobno, plaster ogórka, plaster szynki. Posypuję kukurydzą odsączoną z zalewy.
Krok 3
Z kabanosów robię rączki.
Krok 4
Sałatkę polewam sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej