
Składniki
4 sztuki
1 pęczek
1 pęczek
1 pęczek
6 sztuk
4 plastry
8 sztuk
1 plaster
4 sztuki
4 plastry
1 łyżka
4 sztuki
4 plastry
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Rukolę, sałatę, botwinkę myję i palcami rozdrabniam.
Krok 2
Układam w wafelkach. Dodaję mozzarellę, ser blue, pomidorki które kroję na pół, dodaję oliwki, chili pokrojoną drobno, plaster ogórka, plaster szynki. Posypuję kukurydzą odsączoną z zalewy.
Krok 3
Z kabanosów robię rączki.
Krok 4
Sałatkę polewam sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej