Prażona ciecierzyca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prażona ciecierzyca

Autor: Ola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

81 osób wydrukowało

Pobierz pdf

89 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odlej zalewę z puszki ciecierzycy (zachowaj na później na inne przepisy!), przepłucz ciecierzycę na sitku pod bieżącą wodą.

Krok 2

Wsyp do miski, dodaj łyżkę oleju i wszystkie przyprawy. Wymieszaj tak, aby wszystkie kulki ciecierzycy były dobrze oblepione.

Prażona ciecierzyca  - Krok 2

Krok 3

Wysyp płasko na papier do pieczenia, a następnie upiecz w 180 stopniach przez około 30 minut. Czas pieczenia kontroluj poprzez poruszanie ciecierzycą i sprawdzaniem, czy jest już chrupiąca.

Prażona ciecierzyca  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej