Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
1 szczypta
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Odlej zalewę z puszki ciecierzycy (zachowaj na później na inne przepisy!), przepłucz ciecierzycę na sitku pod bieżącą wodą.
Krok 2
Wsyp do miski, dodaj łyżkę oleju i wszystkie przyprawy. Wymieszaj tak, aby wszystkie kulki ciecierzycy były dobrze oblepione.
Krok 3
Wysyp płasko na papier do pieczenia, a następnie upiecz w 180 stopniach przez około 30 minut. Czas pieczenia kontroluj poprzez poruszanie ciecierzycą i sprawdzaniem, czy jest już chrupiąca.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej