Prażona ciecierzyca przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Prażona ciecierzyca

Autor: Ola

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

75 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 szczypta

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Odlej zalewę z puszki ciecierzycy (zachowaj na później na inne przepisy!), przepłucz ciecierzycę na sitku pod bieżącą wodą.

Krok 2

Wsyp do miski, dodaj łyżkę oleju i wszystkie przyprawy. Wymieszaj tak, aby wszystkie kulki ciecierzycy były dobrze oblepione.

Prażona ciecierzyca  - Krok 2

Krok 3

Wysyp płasko na papier do pieczenia, a następnie upiecz w 180 stopniach przez około 30 minut. Czas pieczenia kontroluj poprzez poruszanie ciecierzycą i sprawdzaniem, czy jest już chrupiąca.

Prażona ciecierzyca  - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Prażona ciecierzyca  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej