
Składniki
2 szczypty
100 gramów
2 sztuki
2 szklanki
200 gramów
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Tłuszcz włóż do rondla , dodaj 1/2 szklanki wody i 2 szczypty soli . Zagotuj . Wsyp mąkę i wymieszaj . Ostudź i dodaj jajka . Na blachę połóż ciasto i uformuj głowę , tułów i uszy . Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni C . Ostudź , przekrój w poprzek . Śmietanę połącz z cukrem i szprycą napełnij obie połówki . Złóż je razem . Stop polewę . Narysuj oczy , uszy i wąsy .
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej