Ptysiowe zajączki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ptysiowe zajączki

Autor: natalina4

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 szczypty

100 gramów

2 sztuki

2 szklanki

200 gramów

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Tłuszcz włóż do rondla , dodaj 1/2 szklanki wody i 2 szczypty soli . Zagotuj . Wsyp mąkę i wymieszaj . Ostudź i dodaj jajka . Na blachę połóż ciasto i uformuj głowę , tułów i uszy . Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni C . Ostudź , przekrój w poprzek . Śmietanę połącz z cukrem i szprycą napełnij obie połówki . Złóż je razem . Stop polewę . Narysuj oczy , uszy i wąsy .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ptysiowe zajączki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej