Wątróbki po żydowsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wątróbki po żydowsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 szczypta

3 sztuki

1 szczypta

4 łyżki

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wątróbkę podsmaż na oliwie, a następnie drobno posiekaj.

Krok 2

Cebulę pokrój w talarki, podsmaż na pozostałej oliwie i także posiekaj.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój na małe kawałki.

Krok 4

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wątróbki po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wątróbki po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wątróbki po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wątróbki po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wątróbki po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wątróbki po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wątróbki po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wątróbki po żydowsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej