
Składniki
3 sztuki
1 szczypta
3 sztuki
1 szczypta
4 łyżki
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wątróbkę podsmaż na oliwie, a następnie drobno posiekaj.
Krok 2
Cebulę pokrój w talarki, podsmaż na pozostałej oliwie i także posiekaj.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój na małe kawałki.
Krok 4
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj. Dopraw solą i pieprzem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej