
Składniki
500
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój na kosteczkę. Zagotuj posoloną wodę i wrzuć ziemniaki oraz marchew. Gotuj przez 10 minut.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż na złoto
Krok 3
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i duś całość ok 5 minut aż składniki się połączą.
Krok 4
Po czym wrzuć groszek, pokrojone pomidory, odsączone ziemniaki i marchew oraz wsyp garam masalę.
Krok 5
Na końcu posyp potrawę posiekaną kolendrą. Podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań z mięsa lub ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej