
Składniki
500
1 sztuka
5 sztuk
2 sztuki
4 łyżki
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój na kosteczkę. Zagotuj posoloną wodę i wrzuć ziemniaki oraz marchew. Gotuj przez 10 minut.
Krok 2
Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż na złoto
Krok 3
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i duś całość ok 5 minut aż składniki się połączą.
Krok 4
Po czym wrzuć groszek, pokrojone pomidory, odsączone ziemniaki i marchew oraz wsyp garam masalę.
Krok 5
Na końcu posyp potrawę posiekaną kolendrą. Podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań z mięsa lub ryby.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej