Warzywne garam masala - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste warzywa w garam masala

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój na kosteczkę. Zagotuj posoloną wodę i wrzuć ziemniaki oraz marchew. Gotuj przez 10 minut.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż na złoto

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i duś całość ok 5 minut aż składniki się połączą.

Krok 4

Po czym wrzuć groszek, pokrojone pomidory, odsączone ziemniaki i marchew oraz wsyp garam masalę.

Krok 5

Na końcu posyp potrawę posiekaną kolendrą. Podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań z mięsa lub ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej