Warzywne garam masala - Zobacz na przepisy.pl pixel

Ogniste warzywa w garam masala

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500

1 sztuka

5 sztuk

2 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki, marchew i cebulę pokrój na kosteczkę. Zagotuj posoloną wodę i wrzuć ziemniaki oraz marchew. Gotuj przez 10 minut.

Krok 2

Na rozgrzany olej wrzuć cebulę i podsmaż na złoto

Krok 3

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr i duś całość ok 5 minut aż składniki się połączą.

Krok 4

Po czym wrzuć groszek, pokrojone pomidory, odsączone ziemniaki i marchew oraz wsyp garam masalę.

Krok 5

Na końcu posyp potrawę posiekaną kolendrą. Podawaj samodzielnie lub jako dodatek do dań z mięsa lub ryby.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ogniste warzywa w garam masala - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej