PRZEPISY.PL
Drożdżowe paszteciki z mięsem - autor:  Dorota Wdowińska-Rozbicka

Drożdżowe paszteciki z mięsem

  • 90
  • 4
  • Łatwe
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • mąka pszenna250 gr
  • drożdże2 dkg
  • sól1 szczypta
  • oliwa2 łyżki
  • ciepła woda
  • Krok 1

    W ciepłej wodzie rozpuścić drożdże. Do miski przesiać mąkę, dodać sól, oliwę i drożdże. Zagnieść elastyczne ciasto i zostawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
  • Krok 2

    Cebule obrać i posiekać drobno. Rozgrzać patelnię z niewielka ilością oliwy, dodać cebulę i smażyć. Kiedy cebula będzie szklista dodać mięso i przesmażać aż straci surowość. Farsz przyprawić solą, pieprzem, rozkruszona kostka czosnkową oraz oregano.
  • Krok 3

    Wyrośnięte ciasto drożdżowe krótko zagnieść i rozwałkować na oprószonej mąka stolnicy. Ciasto pokroić na kwadraty a te na trójkąty. Na każdym trójkącie kłaść łyżeczkę nadzienia i zawijać je w rogaliki. Każdy rogalik posmarować rozkłóconym jajkiem. Piec aż się zarumienią (ok 25 min w 180st).

Więcej przepisów z tym produktem

Przyprawa w Mini kostkach Czosnek KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

7
osób dodało do Mniamlisty
15''
4
Łatwe
2
osoby dodały do Mniamlisty
45''
4
Łatwe
9
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Średnie
6
osób dodało do Mniamlisty
30''
4
Łatwe