
Składniki
6 łyżek
2 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
150 gramów
null
3 sztuki
1 łyżeczka
450 gramów
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki smaż na oleju przez 3 minuty, dodaj marchew a po minucie pora i pieczarki, smaż 3 minuty.
Krok 2
Dodaj pomidora, posyp solą oraz obiema paprykami. Duś do odparowania, wystudź.
Krok 3
Rozmrożone ciasto połóż na papierze do pieczenia, przekrój na 4 prostokąty. Na połowie każdego z nich rozłóż farsz, przykryj wolnym kawałkiem ciasta i zlep.
Krok 4
Paszteciki posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką. Razem z papierem do pieczenia przełóż na blaszkę. Piecz 25 minut w 220 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej