Paszteciki z jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

150 gramów

null

3 sztuki

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki smaż na oleju przez 3 minuty, dodaj marchew a po minucie pora i pieczarki, smaż 3 minuty.

Krok 2

Dodaj pomidora, posyp solą oraz obiema paprykami. Duś do odparowania, wystudź.

Krok 3

Rozmrożone ciasto połóż na papierze do pieczenia, przekrój na 4 prostokąty. Na połowie każdego z nich rozłóż farsz, przykryj wolnym kawałkiem ciasta i zlep.

Krok 4

Paszteciki posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką. Razem z papierem do pieczenia przełóż na blaszkę. Piecz 25 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej