Paszteciki z jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paszteciki z jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

150 gramów

null

3 sztuki

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki smaż na oleju przez 3 minuty, dodaj marchew a po minucie pora i pieczarki, smaż 3 minuty.

Krok 2

Dodaj pomidora, posyp solą oraz obiema paprykami. Duś do odparowania, wystudź.

Krok 3

Rozmrożone ciasto połóż na papierze do pieczenia, przekrój na 4 prostokąty. Na połowie każdego z nich rozłóż farsz, przykryj wolnym kawałkiem ciasta i zlep.

Krok 4

Paszteciki posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką. Razem z papierem do pieczenia przełóż na blaszkę. Piecz 25 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej