
Składniki
6 łyżek
2 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
150 gramów
null
3 sztuki
1 łyżeczka
450 gramów
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki smaż na oleju przez 3 minuty, dodaj marchew a po minucie pora i pieczarki, smaż 3 minuty.
Krok 2
Dodaj pomidora, posyp solą oraz obiema paprykami. Duś do odparowania, wystudź.
Krok 3
Rozmrożone ciasto połóż na papierze do pieczenia, przekrój na 4 prostokąty. Na połowie każdego z nich rozłóż farsz, przykryj wolnym kawałkiem ciasta i zlep.
Krok 4
Paszteciki posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką. Razem z papierem do pieczenia przełóż na blaszkę. Piecz 25 minut w 220 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej