
Składniki
6 łyżek
2 sztuki
1 sztuka
null
1 sztuka
150 gramów
null
3 sztuki
1 łyżeczka
450 gramów
1 łyżeczka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki smaż na oleju przez 3 minuty, dodaj marchew a po minucie pora i pieczarki, smaż 3 minuty.
Krok 2
Dodaj pomidora, posyp solą oraz obiema paprykami. Duś do odparowania, wystudź.
Krok 3
Rozmrożone ciasto połóż na papierze do pieczenia, przekrój na 4 prostokąty. Na połowie każdego z nich rozłóż farsz, przykryj wolnym kawałkiem ciasta i zlep.
Krok 4
Paszteciki posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką. Razem z papierem do pieczenia przełóż na blaszkę. Piecz 25 minut w 220 stopniach.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej