Paszteciki z jarzynami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Paszteciki z jarzynami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

null

1 sztuka

150 gramów

null

3 sztuki

1 łyżeczka

450 gramów

1 łyżeczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki smaż na oleju przez 3 minuty, dodaj marchew a po minucie pora i pieczarki, smaż 3 minuty.

Krok 2

Dodaj pomidora, posyp solą oraz obiema paprykami. Duś do odparowania, wystudź.

Krok 3

Rozmrożone ciasto połóż na papierze do pieczenia, przekrój na 4 prostokąty. Na połowie każdego z nich rozłóż farsz, przykryj wolnym kawałkiem ciasta i zlep.

Krok 4

Paszteciki posmaruj jajkiem i posyp czarnuszką. Razem z papierem do pieczenia przełóż na blaszkę. Piecz 25 minut w 220 stopniach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paszteciki z jarzynami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej