Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

148 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

163 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

241 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

600 gramów

200 gramów

2 łyżki

1 opakowanie

1 sztuka

1 pęczek

8 plastrów

3 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos koperkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu. Cukinię pokrój wzdłuż na cienkie plastry – możesz to zrobić obieraczką do warzyw. Następnie plastry rozłóż na papierowym ręczniku i oprósz solą – gdy zmięknie otrzyj je z nadmiaru soków.

Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - Krok 1

Krok 2

Filet łososia przekrój wzdłuż nie docinając do końca i rozłóż, jak książkę. Sandacza pokrój na paski o równym przekroju. Ryby posyp Przyprawa do ryb Knorr.

Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - Krok 2

Krok 3

Na desce ułóż plastry cukinii, następnie połóż na nich sandacza i całość zwiń. Przygotowany filet z cukinią połóż w środku rozłożonego łososia – posyp pokrojonym drobno koperkiem i zwiń w roladę.

Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - Krok 3

Krok 4

Na arkusz aluminiowej folii połóż pergamin – ten skrop lekko oliwą a następnie rozłóż plastry suszonej szynki. Nanieś przygotowana roladę.

Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - Krok 4

Krok 5

Roladę zwiń ścisło, następnie całość zawiń wraz z pergaminem w folię aluminiową. Końce ściśnij. Roladę wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz przez 35 minut. Podawaj z kremowym sosem koperkowym.

Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Roladę możesz podawać na ciepło, a także i na zimno.

4

Opinie o przepisie

  • Maria St

    Maria St , 29.07.2020

    Wyśmienite :)

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józefa Maślanka

    Józefa Maślanka , 02.04.2019

    bardzo dobry

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józefa Maślanka

    Józefa Maślanka , 02.04.2019

    kocham gotować

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Józefa Maślanka

    Józefa Maślanka , 02.04.2019

    kocham kuchnię

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kolorowa rolada z łososia z koperkowym sosemKolorowa rolada z łososia z koperkowym sosem

Fantastyczna przystawka lub niezrównane danie główne. Podobno ryby głosu nie mają, ale smaku z pewnością nie można im odmówić! Chcesz samodzielnie przygotować danie, które wygląda jak spod ręki szefa kuchni renomowanej restauracji? Przepis na kolorową roladę z łososiem i koperkowym sosem jest wszystkim, czego ci trzeba!

Dla kogo?

Jeśli lubisz odkrywać kulinarne nowinki, z łososiową roladą poczujesz się w swoim żywiole. Sprawdzony patent na wprowadzenie ryb do jadłospisu. Ani się obejrzysz, a zaczną pojawiać się na twoim talerzu znacznie częściej niż do tej pory.

Na jaką okazję?

Połączenie łososia, sandacza i szynki schwarzwaldzkiej uświetni największą uroczystość. Dla takich przysmaków będziesz chętniej organizować eleganckie przyjęcia. Krawat pod kuchennym fartuchem nie zaszkodzi!

Czy wiesz, że?

Swojski koperek jest bardzo popularny w krajach Skandynawii i Rosji. Tamtejsze zupy oraz sosy rybne nie mogą się bez niego obejść.

Dla urozmaicenia:

Nie załamuj rąk, jeśli nie masz do dyspozycji szynki schwarzwaldzkiej. Inne gatunki również smakują wyśmienicie! Używaj zamiennie włoskiej szynki parmeńskiej lub hiszpańskiej serrano.