Placuszki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki serowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

null

null

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sery żółte zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Wymieszaj z posiekaną drobno cebulą, jajkami, mąką i pieprzem.

Krok 2

Z jednolitej masy uformuj małe placuszki.

Krok 4

Podawaj w gorącym Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej