Placuszki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki serowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

null

null

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sery żółte zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Wymieszaj z posiekaną drobno cebulą, jajkami, mąką i pieprzem.

Krok 2

Z jednolitej masy uformuj małe placuszki.

Krok 4

Podawaj w gorącym Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej