Placuszki serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Placuszki serowe

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

100 gramów

2 łyżki

1 sztuka

null

null

25 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sery żółte zetrzyj na tarce na grubych oczkach. Wymieszaj z posiekaną drobno cebulą, jajkami, mąką i pieprzem.

Krok 2

Z jednolitej masy uformuj małe placuszki.

Krok 4

Podawaj w gorącym Sosem w słoiku Spaghetti Toscana Knorr.

Krok 3

Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Placuszki serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej