Składniki
50 gramów
1 łyżka
4 plastry
0.3 sztuki
150 gramów
20 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę przetnij wzdłuż na połowę, posmaruj masłem i zapiecz.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski, cebulę na piórka, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć mięso oraz cebulę i usmaż.
Krok 4
Dodaj ser i podgrzewaj cały czas mieszając do momentu, gdy się rozpuści.
Krok 5
Na jedną część bagietki połóż dwa plastry pomidora oraz mięso z cebulą i serem.
Krok 6
Połóż kolejne dwa plastry pomidora oraz przykryj drugą częścią bagietki.
Krok 7
Kanapkę przetnij na połowę. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej