
Składniki
50 gramów
1 łyżka
4 plastry
0.3 sztuki
150 gramów
20 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę przetnij wzdłuż na połowę, posmaruj masłem i zapiecz.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski, cebulę na piórka, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć mięso oraz cebulę i usmaż.
Krok 4
Dodaj ser i podgrzewaj cały czas mieszając do momentu, gdy się rozpuści.
Krok 5
Na jedną część bagietki połóż dwa plastry pomidora oraz mięso z cebulą i serem.
Krok 6
Połóż kolejne dwa plastry pomidora oraz przykryj drugą częścią bagietki.
Krok 7
Kanapkę przetnij na połowę. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej