Philly Cheese - kanapka filadelfijska przepis – Zobacz na przepisy.pl

Philly Cheese - kanapka filadelfijska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 łyżka

4 plastry

0.3 sztuki

150 gramów

20 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę przetnij wzdłuż na połowę, posmaruj masłem i zapiecz.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski, cebulę na piórka, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć mięso oraz cebulę i usmaż.

Krok 4

Dodaj ser i podgrzewaj cały czas mieszając do momentu, gdy się rozpuści.

Krok 5

Na jedną część bagietki połóż dwa plastry pomidora oraz mięso z cebulą i serem.

Krok 6

Połóż kolejne dwa plastry pomidora oraz przykryj drugą częścią bagietki.

Krok 7

Kanapkę przetnij na połowę. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej