Philly Cheese - kanapka filadelfijska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Philly Cheese - kanapka filadelfijska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 łyżka

4 plastry

0.3 sztuki

150 gramów

20 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę przetnij wzdłuż na połowę, posmaruj masłem i zapiecz.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski, cebulę na piórka, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć mięso oraz cebulę i usmaż.

Krok 4

Dodaj ser i podgrzewaj cały czas mieszając do momentu, gdy się rozpuści.

Krok 5

Na jedną część bagietki połóż dwa plastry pomidora oraz mięso z cebulą i serem.

Krok 6

Połóż kolejne dwa plastry pomidora oraz przykryj drugą częścią bagietki.

Krok 7

Kanapkę przetnij na połowę. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej