
Składniki
50 gramów
1 łyżka
4 plastry
0.3 sztuki
150 gramów
20 gramów
120 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bagietkę przetnij wzdłuż na połowę, posmaruj masłem i zapiecz.
Krok 2
Mięso pokrój w cienkie paski, cebulę na piórka, a ser zetrzyj na tarce.
Krok 3
Na rozgrzany olej wrzuć mięso oraz cebulę i usmaż.
Krok 4
Dodaj ser i podgrzewaj cały czas mieszając do momentu, gdy się rozpuści.
Krok 5
Na jedną część bagietki połóż dwa plastry pomidora oraz mięso z cebulą i serem.
Krok 6
Połóż kolejne dwa plastry pomidora oraz przykryj drugą częścią bagietki.
Krok 7
Kanapkę przetnij na połowę. Podawaj z frytkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























