Philly Cheese - kanapka filadelfijska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Philly Cheese - kanapka filadelfijska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 gramów

1 łyżka

4 plastry

0.3 sztuki

150 gramów

20 gramów

120 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bagietkę przetnij wzdłuż na połowę, posmaruj masłem i zapiecz.

Krok 2

Mięso pokrój w cienkie paski, cebulę na piórka, a ser zetrzyj na tarce.

Krok 3

Na rozgrzany olej wrzuć mięso oraz cebulę i usmaż.

Krok 4

Dodaj ser i podgrzewaj cały czas mieszając do momentu, gdy się rozpuści.

Krok 5

Na jedną część bagietki połóż dwa plastry pomidora oraz mięso z cebulą i serem.

Krok 6

Połóż kolejne dwa plastry pomidora oraz przykryj drugą częścią bagietki.

Krok 7

Kanapkę przetnij na połowę. Podawaj z frytkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Philly Cheese - kanapka filadelfijska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej