Południowoindyjskie curry z warzyw

- Krok 1Cebulę pokrój w plastry. Papryczkę chilli oczyść i drobno posiekaj. Mini kolby kukurydzy przekrój na pół. Koperek posiekaj.
- Krok 2W dużym rondlu rozgrzej oliwę i smaż posypaną solą cebulę, do momenty gdy się zeszkli, potem dodaj posiekaną papryczkę chilli, pokrojony w cienkie paski imbir i smaż minutę, mieszając od czasu do czasu.
- Krok 3Dodaj pokruszone chilli, kurkumę, kumin, kolendrę i imbir, dobrze wymieszaj i smaż przez koleją minutę.
- Krok 4Wlej mleko kokosowe i bulion, dodaj cukier, pastę z tamaryndowca i wymieszaj.
- Krok 5Doprowadź do wrzenia, wrzuć kalafiora i brokuł. Gotuj 10 minut.
- Krok 6Następnie dodaj fasolkę szparagową i kukurydzę. Gotuj 7 minut.
- Krok 7Gdy warzywa zmiękną dodaj groszek cukrowy i dopraw do smaku. Chwilę gotuj. Podawaj posypane posiekanym koperkiem
REKLAMA
REKLAMA