Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null szczypt
1 łyżeczka
2 łyżki
1 łyżka
400 mililitrów
150 gramów
125 gramów
100 gramów
350 gramów
350 gramów
600 mililitrów
1 sztuka
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plastry. Papryczkę chilli oczyść i drobno posiekaj. Mini kolby kukurydzy przekrój na pół. Koperek posiekaj.
Krok 2
W dużym rondlu rozgrzej oliwę i smaż posypaną solą cebulę, do momenty gdy się zeszkli, potem dodaj posiekaną papryczkę chilli, pokrojony w cienkie paski imbir i smaż minutę, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Dodaj pokruszone chilli, kurkumę, kumin, kolendrę i imbir, dobrze wymieszaj i smaż przez koleją minutę.
Krok 4
Wlej mleko kokosowe i bulion, dodaj cukier, pastę z tamaryndowca i wymieszaj.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia, wrzuć kalafiora i brokuł. Gotuj 10 minut.
Krok 6
Następnie dodaj fasolkę szparagową i kukurydzę. Gotuj 7 minut.
Krok 7
Gdy warzywa zmiękną dodaj groszek cukrowy i dopraw do smaku. Chwilę gotuj. Podawaj posypane posiekanym koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej