• ZALOGUJ SIĘ
  • DODAJ PRZEPIS
przepisy.pl
Przepisy.pl
  • Przepisy
    • Dania i przekąski
      Dania główneDania Roberta MakłowiczaDobrze przyprawioneDania mączneDietyJednogarnkoweKanapkiKrokietyMakaronyNaleśnikiPizze
      PrzystawkiSałatkiSmażenie bez pryskaniaSosyStreet foodSurówkiZapiekankiZupyPlacki ziemniaczaneKebab
    • Ciasta
      Babka piaskowaBezy BiszkoptyCiasta bez pieczeniaCiasta bezglutenoweCiasta czekoladoweCiasta drożdżoweCiasta francuskieCiasta parzoneCiasta ucieraneCiasta z galaretką
      Ciasta z krememCiasta z lodamiCiasta z makiemCiasta z owocamiCiasta z warzywamiCiasteczkaDla dzieciGofryKruche ciastaMuffinki i babeczkiPierniczki
      PiernikiPączki, oponki, donatySernikiTortyCiasteczka owsianeMoje Ciasto
    • Lody i napoje
      Ciasta z lodamiDesery lodoweKreatywne desery lodoweLody dla dzieciNapoje ciepłeNapoje zimne
    • Okazje
      GrillSylwesterWigilia i ŚwiętaWielkanocKarnawałTłusty CzwartekWalentynki
    • Posiłek
      ŚniadanieObiadKolacjaPrzekąski
    • Na skróty
      Prosty przepisSzybkie przepisyTanie dania
    • Popularne
      Najpopularniejsze CiastaNajpopularniejsze Dania
    • Kuchnie świata
      Kuchnia amerykańskaKuchnia bałkańskaKuchnia chińskaKuchnia francuskaKuchnia fusionKuchnia greckaKuchnia hiszpańskaKuchnia indyjskaKuchnia meksykańskaKuchnia niemieckaKuchnia orientalna
      Kuchnia polskaKuchnia rosyjskaKuchnia śródziemnomorskaKuchnia tajskaKuchnia tureckaKuchnia węgierskaKuchnia włoska
    • Dania Roberta Makłowicza
    • Diety
    • Składniki
      BakalieCzekoladaGrzybyJajkaKaszaMięsoNabiałOwoceRybyWarzywa
  • Blog
    • Porady kulinarne
    • Świat przypraw
    • Videoporady
    • Zdrowe odżywianie
  • Magazyn
  • ZALOGUJ
  • POBIERZ
    E‐BOOK
  • MOJA KSIĄŻKA
    KULINARNA
Kasza jaglanaDobrze przyprawioneSałatki
  • Przepisy.pl
  • Dania i przekąski
  • Dania główne
  • Warzywa
  • Południowoindyjskie curry z warzyw

Południowoindyjskie curry z warzyw

Autor: pasibrzuch
Południowoindyjskie curry z warzyw
  • 60 minut60
  • Łatwe
  • 4 osoby4
0Oceń przepis jako pierwszy
1
0
WYDRUKUJ
0 osób wydrukowało
ZAPISZ PDF
1 osoba zapisała
Listonic
Składniki
  • cebula
    1 szt.
  • chilli
    1 łyżeczka
  • kolendra
    1 łyżeczka
  • imbir
    1 łyżeczka
  • kumin
    1 łyżeczka
  • kurkuma
    1 łyżeczka
  • sól morska
    null szczypty
  • cukier
    1 łyżeczka
  • koperek
    2 łyżki
  • pasta z tamaryndowca
    1 łyżka
  • mleko kokosowe
    400 ml
  • groszek cukrowy
    150 g
  • mini kolby kukurydzy
    125 g
  • zielona fasolka szparagowa
    100 g
  • kalafior
    350 g
  • brokuł
    350 g
  • rosół na włoszczyźnie
    600 ml
  • papryczka chilli
    1 szt.
  • oliwa
  • Wyślij składniki
    Listonic
    E-mail
Przygotowanie

Przewijaj przepis gestem: Wyłączone

  • Krok 1
    Cebulę pokrój w plastry. Papryczkę chilli oczyść i drobno posiekaj. Mini kolby kukurydzy przekrój na pół. Koperek posiekaj.
  • Krok 2
    W dużym rondlu rozgrzej oliwę i smaż posypaną solą cebulę, do momenty gdy się zeszkli, potem dodaj posiekaną papryczkę chilli, pokrojony w cienkie paski imbir i smaż minutę, mieszając od czasu do czasu.
  • Krok 3
    Dodaj pokruszone chilli, kurkumę, kumin, kolendrę i imbir, dobrze wymieszaj i smaż przez koleją minutę.
  • Krok 4
    Wlej mleko kokosowe i bulion, dodaj cukier, pastę z tamaryndowca i wymieszaj.
  • Krok 5
    Doprowadź do wrzenia, wrzuć kalafiora i brokuł. Gotuj 10 minut.
  • Krok 6
    Następnie dodaj fasolkę szparagową i kukurydzę. Gotuj 7 minut.
  • Krok 7
    Gdy warzywa zmiękną dodaj groszek cukrowy i dopraw do smaku. Chwilę gotuj. Podawaj posypane posiekanym koperkiem
  • WYDRUKUJ
    ZAPISZ PDF
REKLAMA
REKLAMA
Listonic
Komentarze (0)
Nikt jeszcze nie dodał swojego komentarza.
Dodaj własny, aby rozpocząć dyskusję
Wszystkie komentarze

Udanego gotowania!

Mamy więcej ciekawych przepisów. Zapisz się na newsletter, a będziemy codziennie wysyłać smaczne inspiracje.

Dziękujemy!

Wyrażam zgodę na przetwarzanie przesłanych danych osobowych przez Administratora danych osobowych Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), Al. Jerozolimskie 134 w celach związanych z funkcjonowaniem serwisu przepisy.pl. Oświadczam, że zostałem poinformowany o dobrowolności podania danych, jak również o przysługujących prawach do dostępu do danych, możliwości ich poprawiania lub żądania ich usunięcia.Jerozolimskie 134 zgodnie z ustawą z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz.U. z 2013 r., poz. 1422).
Wyrażam zgodę na otrzymywanie od Unilever Polska Sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie (02-305), al. Jerozolimskie 134 informacji handlowych drogą elektroniczną dotyczących marek spożywczych Unilever.
Oświadczam, że zapoznałem się z Regulaminem portalu Przepisy.pl i wyrażam zgodę na jego postanowienia.

Jeśli zainteresował Cię ten przepis, oceń go

0Oceń przepis jako pierwszy
Dziękujemy

Portal PRZEPISY.PL sponsorowany jest przez:

Knorr
Hellman'sRamaKasia
Lipton
Big Milk
Cartedor
Formularz kontaktowy
Regulamin
Polityka prywatności
Reklama
  • Ogólne Warunki
  • Cennik
Polityka plików cookie