
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
400 mililitrów
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
null szczypt
1 łyżeczka
350 gramów
100 gramów
150 gramów
null
2 łyżki
1 łyżeczka
350 gramów
1 łyżeczka
125 gramów
1 łyżka
600 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę pokrój w plastry. Papryczkę chilli oczyść i drobno posiekaj. Mini kolby kukurydzy przekrój na pół. Koperek posiekaj.
Krok 2
W dużym rondlu rozgrzej oliwę i smaż posypaną solą cebulę, do momenty gdy się zeszkli, potem dodaj posiekaną papryczkę chilli, pokrojony w cienkie paski imbir i smaż minutę, mieszając od czasu do czasu.
Krok 3
Dodaj pokruszone chilli, kurkumę, kumin, kolendrę i imbir, dobrze wymieszaj i smaż przez koleją minutę.
Krok 4
Wlej mleko kokosowe i bulion, dodaj cukier, pastę z tamaryndowca i wymieszaj.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia, wrzuć kalafiora i brokuł. Gotuj 10 minut.
Krok 6
Następnie dodaj fasolkę szparagową i kukurydzę. Gotuj 7 minut.
Krok 7
Gdy warzywa zmiękną dodaj groszek cukrowy i dopraw do smaku. Chwilę gotuj. Podawaj posypane posiekanym koperkiem
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej