Sałatka z mieszanki kiełków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mieszanki kiełków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

6 łyżek

70 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę z kiełkami przebierz aby usunąć brzydkie lub nie świeże.

Krok 2

Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, a resztę pokrój na cienkie paski.

Krok 3

Ogórka obierz i pokrój w słupki.

Krok 4

Warzywa i kiełki wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ziarna sezamu.

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Natychmiast podawaj z kawałkami wędzonego tofu.

garlic

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej