
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
6 łyżek
70 gramów
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszankę z kiełkami przebierz aby usunąć brzydkie lub nie świeże.
Krok 2
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, a resztę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Ogórka obierz i pokrój w słupki.
Krok 4
Warzywa i kiełki wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ziarna sezamu.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Natychmiast podawaj z kawałkami wędzonego tofu.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej