
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
6 łyżek
70 gramów
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszankę z kiełkami przebierz aby usunąć brzydkie lub nie świeże.
Krok 2
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, a resztę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Ogórka obierz i pokrój w słupki.
Krok 4
Warzywa i kiełki wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ziarna sezamu.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Natychmiast podawaj z kawałkami wędzonego tofu.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

































