
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
6 łyżek
70 gramów
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszankę z kiełkami przebierz aby usunąć brzydkie lub nie świeże.
Krok 2
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, a resztę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Ogórka obierz i pokrój w słupki.
Krok 4
Warzywa i kiełki wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ziarna sezamu.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Natychmiast podawaj z kawałkami wędzonego tofu.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej