
Składniki
150 gramów
1 opakowanie
150 gramów
150 gramów
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
6 łyżek
70 gramów
1 łyżeczka
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mieszankę z kiełkami przebierz aby usunąć brzydkie lub nie świeże.
Krok 2
Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, a resztę pokrój na cienkie paski.
Krok 3
Ogórka obierz i pokrój w słupki.
Krok 4
Warzywa i kiełki wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ziarna sezamu.
Krok 5
Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Natychmiast podawaj z kawałkami wędzonego tofu.

Dobra rada:
W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy czosnkowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej