Sałatka z mieszanki kiełków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mieszanki kiełków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

6 łyżek

70 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę z kiełkami przebierz aby usunąć brzydkie lub nie świeże.

Krok 2

Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, a resztę pokrój na cienkie paski.

Krok 3

Ogórka obierz i pokrój w słupki.

Krok 4

Warzywa i kiełki wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ziarna sezamu.

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Natychmiast podawaj z kawałkami wędzonego tofu.

garlic

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej