Sałatka z mieszanki kiełków przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z mieszanki kiełków

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

1 opakowanie

150 gramów

150 gramów

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

6 łyżek

70 gramów

1 łyżeczka

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mieszankę z kiełkami przebierz aby usunąć brzydkie lub nie świeże.

Krok 2

Paprykę przekrój, usuń gniazda nasienne, a resztę pokrój na cienkie paski.

Krok 3

Ogórka obierz i pokrój w słupki.

Krok 4

Warzywa i kiełki wrzuć do miski. Dodaj orzechy i ziarna sezamu.

Krok 5

Sos sałatkowy Knorr wymieszaj z oliwą i sokiem z cytryny. Tak przygotowanym dresingiem polej sałatkę. Natychmiast podawaj z kawałkami wędzonego tofu.

garlic

Dobra rada:

W sklepach znajdziesz nie tylko nasiona, ale i kiełki fasoli mung. Te drugie możesz wyhodować samodzielnie i dodawać do kanapek lub sałatek!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z mieszanki kiełków - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zapiekanka à la lasagne
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej