Grecka sałatka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Grecka sałatka

Autor: aginaa

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Myjemy dokładnie liście sałaty i drzemy na małe kawałki. Ogórka kroimy w kostkę, tak samo fetę i pomidora. Następnie paprykę kroimy w drobne paseczki. Wykładamy ze słoika marynowaną cebulkę.

Krok 2

Wszystko mieszamy i polewamy sosem zrobionym z oliwy z oliwek i sosów greckich z Knorra.

Krok 3

Na koniec posypujemy posiekaną natki pietruszki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Grecka sałatka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej