Składniki
10 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
4 łyżki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy dokładnie liście sałaty i drzemy na małe kawałki. Ogórka kroimy w kostkę, tak samo fetę i pomidora. Następnie paprykę kroimy w drobne paseczki. Wykładamy ze słoika marynowaną cebulkę.
Krok 2
Wszystko mieszamy i polewamy sosem zrobionym z oliwy z oliwek i sosów greckich z Knorra.
Krok 3
Na koniec posypujemy posiekaną natki pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej