
Składniki
4 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Myjemy dokładnie liście sałaty i drzemy na małe kawałki. Ogórka kroimy w kostkę, tak samo fetę i pomidora. Następnie paprykę kroimy w drobne paseczki. Wykładamy ze słoika marynowaną cebulkę.
Krok 2
Wszystko mieszamy i polewamy sosem zrobionym z oliwy z oliwek i sosów greckich z Knorra.
Krok 3
Na koniec posypujemy posiekaną natki pietruszki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy grecki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej