
Składniki
1 sztuka
30 dekagramów
4 sztuki
0.5 opakowania
1 opakowanie
200 gramów
4 sztuki
0.5 opakowania
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć lekko osoloną cebulę i pieczarki.
Krok 2
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Jajka ugotować na twardo.
Krok 3
Ogórki, paprykę, jajka posiekać w drobną kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki połącz i wymieszaj z z sosem. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcej