Sałatka na każdą porę roku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na każdą porę roku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

30 dekagramów

1 opakowanie

200 gramów

0.5 opakowania

0.5 opakowania

4 sztuki

4 sztuki

4 sztuki

1 sztuka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć lekko osoloną cebulę i pieczarki.

Krok 2

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Jajka ugotować na twardo.

Krok 3

Ogórki, paprykę, jajka posiekać w drobną kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki połącz i wymieszaj z z sosem. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Penne ze szpinakiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej