Składniki
30 dekagramów
1 opakowanie
200 gramów
0.5 opakowania
0.5 opakowania
4 sztuki
4 sztuki
4 sztuki
1 sztuka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć lekko osoloną cebulę i pieczarki.
Krok 2
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Jajka ugotować na twardo.
Krok 3
Ogórki, paprykę, jajka posiekać w drobną kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki połącz i wymieszaj z z sosem. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej