Sałatka na każdą porę roku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka na każdą porę roku

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

30 dekagramów

4 sztuki

0.5 opakowania

1 opakowanie

200 gramów

4 sztuki

0.5 opakowania

3 łyżki

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć lekko osoloną cebulę i pieczarki.

Krok 2

Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Jajka ugotować na twardo.

Krok 3

Ogórki, paprykę, jajka posiekać w drobną kostkę.

Krok 4

Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.

Krok 5

Wszystkie składniki sałatki połącz i wymieszaj z z sosem. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka na każdą porę roku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej