
Składniki
1 sztuka
30 dekagramów
4 sztuki
0.5 opakowania
1 opakowanie
200 gramów
4 sztuki
0.5 opakowania
3 łyżki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki oczyścić i pokroić w drobną kostkę. Cebulę obrać i drobno posiekać. Na patelni podsmażyć lekko osoloną cebulę i pieczarki.
Krok 2
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, odcedzić. Jajka ugotować na twardo.
Krok 3
Ogórki, paprykę, jajka posiekać w drobną kostkę.
Krok 4
Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy Knorr połącz z 2 łyżkami wody i majonezem.
Krok 5
Wszystkie składniki sałatki połącz i wymieszaj z z sosem. Odstaw do lodówki na co najmniej godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej