Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 opakowania

10 dekagramów

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj makaron al dente. Następnie odcedź go i przelej oliwą. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego i ponownie skrop oliwą.

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na makaronie.

Krok 3

Sos Knorr połącz z 400ml wody.

Krok 4

Dodaj masło, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotuj. Sosem zalej makaron z rybą.

Krok 5

Następnie całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj posypane siekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Zupa z chilli
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej