Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym
łatwe
33 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 opakowania
10 dekagramów
0.5 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj makaron al dente. Następnie odcedź go i przelej oliwą. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego i ponownie skrop oliwą.
Krok 2
Rybę pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na makaronie.
Krok 3
Sos Knorr połącz z 400ml wody.
Krok 4
Dodaj masło, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotuj. Sosem zalej makaron z rybą.
Krok 5
Następnie całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj posypane siekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej