Makaron z rybą w sosie pomidorowym - konserwa | Przepisy.pl pixel

Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
27 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

500 gramów

2 sztuki

2 opakowania

10 dekagramów

0.5 sztuki

1 szczypta

1 łyżka

3 sztuki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron ugotuj makaron al dente. Następnie odcedź go i przelej oliwą. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego i ponownie skrop oliwą.

Krok 2

Rybę pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na makaronie.

Krok 3

Sos Knorr połącz z 400ml wody.

Krok 4

Dodaj masło, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotuj. Sosem zalej makaron z rybą.

Krok 5

Następnie całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj posypane siekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Bigos domowy
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej