Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym
łatwe
33 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 opakowania
10 dekagramów
0.5 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj makaron al dente. Następnie odcedź go i przelej oliwą. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego i ponownie skrop oliwą.
Krok 2
Rybę pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na makaronie.
Krok 3
Sos Knorr połącz z 400ml wody.
Krok 4
Dodaj masło, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotuj. Sosem zalej makaron z rybą.
Krok 5
Następnie całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj posypane siekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej