Makaron zapiekany z rybą w sosie pomidorowym
łatwe
32 osoby zapisały

Składniki
500 gramów
2 sztuki
2 opakowania
10 dekagramów
0.5 sztuki
1 szczypta
1 łyżka
3 sztuki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron ugotuj makaron al dente. Następnie odcedź go i przelej oliwą. Ułóż na dnie naczynia żaroodpornego i ponownie skrop oliwą.
Krok 2
Rybę pokrój na mniejsze kawałki i ułóż na makaronie.
Krok 3
Sos Knorr połącz z 400ml wody.
Krok 4
Dodaj masło, przeciśnięty przez praskę czosnek i zagotuj. Sosem zalej makaron z rybą.
Krok 5
Następnie całość posyp startym żółtym serem i zapiekaj przez 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj posypane siekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos pomidorowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej