
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w dużej ilości wody.

Krok 2
Na patelni w rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojony w drobną kostkę boczek oraz cebulę. Dodaj 100 ml wody i kostkę rosołową drobiową Knorr.

Krok 3
Na patelnię dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej