
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
100 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w dużej ilości wody.

Krok 2
Na patelni w rozgrzanym tłuszczu podsmaż pokrojony w drobną kostkę boczek oraz cebulę. Dodaj 100 ml wody i kostkę rosołową drobiową Knorr.

Krok 3
Na patelnię dodaj kaszę i dokładnie wymieszaj.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej