
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
150 gramów
50 gramów
1 sztuka
50 mililitrów
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
W miseczce wymieszaj pokruszoną Mini kostkę Knorr, sok z cytryny, posiekany tymianek, pieprz oraz 4 łyżki oliwy z suszonych pomidorów.
Krok 2
Przygotowaną marynatą natrzyj filety i pozostaw na 15 minut w chłodnym miejscu.
Krok 3
W tym czasie do kielicha blendera włóż suszone pomidory, parmezan oraz oliwę. Całość zmiksuj na gładką masę, dopraw do smaku.
Krok 4
Zamarynowane filety ułóż na blasze do pieczenia wyłożonej pergaminem. Na każdy z nich nałóż pomidorowe pesto. Całość wstaw do nagrzanego do 180 st. C piekarnika i piecz ok. 15-20 minut. Gotową rybę podawaj z pieczonymi ziemniakami oraz cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Ryba zapiekana z pomidorowym pesto
Zapiekana ryba z pomidorowym pesto to dobry sposób na przygotowanie smacznego rybnego dania. Sekret tej potrawy tkwi przede wszystkim w wyrazistej marynacie, którą natrzesz umyte i osuszone filety (np. z dorsza, mintaja lub morszczuka). Wystarczy, że w misce wymieszasz sok z cytryny, posiekany tymianek, pieprz oraz kilka łyżek oliwy z suszonych pomidorów. By wzbogacić smak dania, na zamarynowane kawałki ryby połóż uprzednio przygotowane pesto (suszone pomidory zmiksuj w blenderze razem z parmezanem oraz oliwą). Nic nie stoi na przeszkodzie, by zastąpić parmezan innym twardym i długo dojrzewającym serem. Filety wstaw do nagrzanego do 180° C piekarnika i piecz przez kilkanaście minut. Gotową rybę podawaj razem z pieczonymi ziemniakami oraz sałatką, na przykład z pomidorków koktajlowych i bazylii. Pamiętaj, że do dekoracji dania możesz również użyć posiekanej drobno natki pietruszki oraz świeżego koperku. Pobierz listę potrzebnych składników i wypróbuj nasz przepis na zapiekaną rybę z pomidorowym pesto.