Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
4 łyżki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podziel na niezbyt małe różyczki, zalej zimną posoloną wodą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie kalafiora wrzuć do wrzątku i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź i zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Dolej wodę, aby powstało ciasto o rzadkiej konsystencji. Ciasto odstaw
Krok 6
Rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju i wrzuć gorczycę, kumin oraz curry. Wymieszaj i dorzuć cebulę oraz papryczki chili.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulę oraz papryczki chili.
Krok 3
Do miski wsyp obie mąki, dodaj pastę czosnkowo-imbirową i przyprawę Delikat Knorr.
Krok 5
Różyczki kalafiora maczaj w cieście i wrzucaj na 2 łyżki rozgrzanego oleju. Smaż na brązowo i odsącz.
Krok 7
Smaż przez minutę, a następnie wrzuć kalafiora w cieście, szybko wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej