
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podziel na niezbyt małe różyczki, zalej zimną posoloną wodą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie kalafiora wrzuć do wrzątku i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź i zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Dolej wodę, aby powstało ciasto o rzadkiej konsystencji. Ciasto odstaw
Krok 6
Rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju i wrzuć gorczycę, kumin oraz curry. Wymieszaj i dorzuć cebulę oraz papryczki chili.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulę oraz papryczki chili.
Krok 3
Do miski wsyp obie mąki, dodaj pastę czosnkowo-imbirową i przyprawę Delikat Knorr.
Krok 5
Różyczki kalafiora maczaj w cieście i wrzucaj na 2 łyżki rozgrzanego oleju. Smaż na brązowo i odsącz.
Krok 7
Smaż przez minutę, a następnie wrzuć kalafiora w cieście, szybko wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej