Aromatyczny kalafior w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny kalafior w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 szklanka

1 łyżka

2 sztuki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na niezbyt małe różyczki, zalej zimną posoloną wodą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie kalafiora wrzuć do wrzątku i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Dolej wodę, aby powstało ciasto o rzadkiej konsystencji. Ciasto odstaw

Krok 6

Rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju i wrzuć gorczycę, kumin oraz curry. Wymieszaj i dorzuć cebulę oraz papryczki chili.

Krok 2

W tym czasie posiekaj cebulę oraz papryczki chili.

Krok 3

Do miski wsyp obie mąki, dodaj pastę czosnkowo-imbirową i przyprawę Delikat Knorr.

Krok 5

Różyczki kalafiora maczaj w cieście i wrzucaj na 2 łyżki rozgrzanego oleju. Smaż na brązowo i odsącz.

Krok 7

Smaż przez minutę, a następnie wrzuć kalafiora w cieście, szybko wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej