Aromatyczny kalafior w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

58

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na niezbyt małe różyczki, zalej zimną posoloną wodą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie kalafiora wrzuć do wrzątku i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Dolej wodę, aby powstało ciasto o rzadkiej konsystencji. Ciasto odstaw

Krok 6

Rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju i wrzuć gorczycę, kumin oraz curry. Wymieszaj i dorzuć cebulę oraz papryczki chili.

Krok 2

W tym czasie posiekaj cebulę oraz papryczki chili.

Krok 3

Do miski wsyp obie mąki, dodaj pastę czosnkowo-imbirową i przyprawę Delikat Knorr.

Krok 5

Różyczki kalafiora maczaj w cieście i wrzucaj na 2 łyżki rozgrzanego oleju. Smaż na brązowo i odsącz.

Krok 7

Smaż przez minutę, a następnie wrzuć kalafiora w cieście, szybko wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zebra
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej