
Składniki
1 sztuka
4 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 szklanka
1 łyżka
2 sztuki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalafiora podziel na niezbyt małe różyczki, zalej zimną posoloną wodą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie kalafiora wrzuć do wrzątku i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź i zostaw do ostygnięcia.
Krok 4
Dolej wodę, aby powstało ciasto o rzadkiej konsystencji. Ciasto odstaw
Krok 6
Rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju i wrzuć gorczycę, kumin oraz curry. Wymieszaj i dorzuć cebulę oraz papryczki chili.
Krok 2
W tym czasie posiekaj cebulę oraz papryczki chili.
Krok 3
Do miski wsyp obie mąki, dodaj pastę czosnkowo-imbirową i przyprawę Delikat Knorr.
Krok 5
Różyczki kalafiora maczaj w cieście i wrzucaj na 2 łyżki rozgrzanego oleju. Smaż na brązowo i odsącz.
Krok 7
Smaż przez minutę, a następnie wrzuć kalafiora w cieście, szybko wymieszaj i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej