Aromatyczny kalafior w cieście przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczny kalafior w cieście

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

4 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalafiora podziel na niezbyt małe różyczki, zalej zimną posoloną wodą i odstaw na 15 minut. Po tym czasie kalafiora wrzuć do wrzątku i gotuj przez 5 minut, po czym odcedź i zostaw do ostygnięcia.

Krok 4

Dolej wodę, aby powstało ciasto o rzadkiej konsystencji. Ciasto odstaw

Krok 6

Rozgrzej kolejne 2 łyżki oleju i wrzuć gorczycę, kumin oraz curry. Wymieszaj i dorzuć cebulę oraz papryczki chili.

Krok 2

W tym czasie posiekaj cebulę oraz papryczki chili.

Krok 3

Do miski wsyp obie mąki, dodaj pastę czosnkowo-imbirową i przyprawę Delikat Knorr.

Krok 5

Różyczki kalafiora maczaj w cieście i wrzucaj na 2 łyżki rozgrzanego oleju. Smaż na brązowo i odsącz.

Krok 7

Smaż przez minutę, a następnie wrzuć kalafiora w cieście, szybko wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczny kalafior w cieście - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej