Duszony karczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony karczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę natrzyj przyprawa i zmiażdżonym czosnkiem. Chłodź 8 godzin.

Krok 2

Mięso zawiń w folię aluminiową. Włóż do woreczka foliowego i zakręć.

Krok 3

Na wrzącą wodę włóż mięso i duś na małym ogniu przez 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej