Duszony karczek

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę natrzyj przyprawa i zmiażdżonym czosnkiem. Chłodź 8 godzin.

Krok 2

Mięso zawiń w folię aluminiową. Włóż do woreczka foliowego i zakręć.

Krok 3

Na wrzącą wodę włóż mięso i duś na małym ogniu przez 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej