Duszony karczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszony karczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

2 sztuki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę natrzyj przyprawa i zmiażdżonym czosnkiem. Chłodź 8 godzin.

Krok 2

Mięso zawiń w folię aluminiową. Włóż do woreczka foliowego i zakręć.

Krok 3

Na wrzącą wodę włóż mięso i duś na małym ogniu przez 1 godziny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszony karczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej